hero
Az egészségtudatos táplálkozás mintavárosa is lesz Woven City
A Toyota által a Fuji hegy lábánál idén építeni kezdett Woven City a jövő környezettudatos okosvárosai számára szolgál mintául, ahol a világ vezető tudósai dolgoznak az emberek életét jobbá tévő technológiákon. A fenntarthatóság azonban nem csupán az emissziómentességben mutatkozik majd meg, hanem az egészségtudatos táplálkozáson is. Ennek jegyében született meg a Toyota és a Nissin Foods együttműködése, amelynek célja a személyre szabott, ízletes és egészséges táplálkozás kialakítása Woven Cityben.

A Toyota és a Nissin által kötött megállapodás keretében az egészség- és környezettudatos japán élelmiszergyártó innovatív élelmiszer-kínálatának felhasználását vizsgálja, amely a legújabb molekuláris táplálkozástudományon alapul, hogy személyre szabott, ízletes és egészséges „teljes tápértékű étkezést” biztosítson Woven City lakosai számára. 

Woven City-t a Toyota megbízásából a Woven Planet, a Toyota leányvállalata fejleszti a Shizuoka prefektúrában található Susono városában. A Toyota és a Nissin a jövőben közösen dolgozik majd Woven City élelmiszerválasztékának bővítéséért és a lakosok egészségének javításáért a „teljes tápértékű étkezés” biztosításával. Ennek része lesz az adatok összekapcsolása is, hogy mindenki számára személyes szükségletei alapján, személyre szabva lehessen optimalizálni a „teljes tápértékű étkezést”.

Forrás: Toyota.

Woven City felépítése egy fontos lépés a Toyota világelső autógyártóból a világ vezető mobilitási szolgáltatóvá válását célzó úton. Woven City életre hívásával a Toyota vállalja azt a kihívást, hogy mindenki jólétére törekedjen, és kibővítse a „mobilitás” definícióját, ezzel még inkább emberközpontúbbá téve azt.

 A „mobilitás” szó nem csak az A pontból B pontba való eljutást jelenti, hanem az emberek szívének „megmozgatását” is. A „Több mint instant ételek” szlogent hirdetve a Nissin Foods vállalja azt az igen nagy kihívást, hogy olyan új étkezési kultúrát hozzon létre, amely túlmutat az instant ételeken. Ezen erőfeszítések egyikeként a Nissin Foods a „teljes tápértékű étkezés” világát kutatja, amelyek szabályozott kalóriákkal, sóval, cukorral és zsírral biztosítják az összes szükséges tápanyagot, miközben megőrzik az ételek megjelenését és ízét. Az általuk instant tésztákhoz és más termékekhez kifejlesztett technológiát alkalmazva a Nissin Foods különféle erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy szabadalmaztatott és élvonalbeli élelmiszergyártási technológiát alkalmazva a jövő élelmiszereit állítsa elő.

 A Nissin Foods által meghatározott „Több mint instant ételek” és a Toyota Woven City „mobilitás távlatainak kiszélesítése” célkitűzések lényegében megegyeznek, még ha az érintett iparágak eltérőek is. A két vállalat ezen törekvései összhangban vannak egymással, és ez vezetett ennek az alapmegállapodásnak a megszületéséhez. A két vállalat együtt fog működni annak érdekében, hogy a Nissin Foods „teljes tápértékű étkezést” kínáljon Woven Cityben, ezzel biztosítva a jólétet az ételeken keresztül is. A cél pedig ízletes és egészséges termékek megalkotása, amelyek az egyének egyedi igényeihez vannak szabva.

(Forrás: Toyota)