Az AIoT kora
Az AIoT háttere, lehetőségei és jövője – alcímmel jelent meg egy összefoglaló e-book, amely ingyenesen elérhető és kimerítően elmagyarázza az AI-t, annak típusait, képességeit és alkalmazásait.

A mesterséges intelligencia (AI) és a tárgyak internete (IoT) megváltoztatja a munka jellegét az egész világon. Az AI nem új koncepció, az 1950-es években kezdődően fejlődött a mai kulcsfontosságú technológiává, amely jelentős potenciállal rendelkezik, új piaci lehetőségeket nyitva, izgalmas kilátásokkal bírva az üzlet számára. Mindennapi életünkre van jelentős hatással. Láttuk, ahogy megjelent az intelligens otthoni asszisztensektől kezdve a biztonságtechnikai és megfigyelési rendszerekig, de a kiskereskedelemben és az orvosi szegmensben is jelen van.

Az AIoT korszaka – Az AIoT háttere, képességei és jövője

AI – mesterséges intelligencia
A mesterséges intelligencia elnevezést McCarthy alkalmazta először 1956-ban olyan számítógépes rendszerekre, amelyek képesek bonyolult problémákat megoldani tanulás és felhalmozott tudásból való „következtetés” segítségével. Ma az AI olyan kognitív (megismerő) képességeket emuláló számítógépi programok tervezésével és alkalmazásával foglalkozik, mint az optimális problémamegoldás, vizuális vagy akusztikus érzékelés és a természetes nyelvek megértése.

McKinsey szerint az AIoT alapú szoftverek, hardverek és szolgáltatások globális piaca évi 25 százlalékkal növekszik, és 2025-re várhatóan 130 milliárd dollárt fog elérni. Ezek az adatok azt mutatják, hogy jövőbeni életünk erősen függ majd az AI-től. A Farnell új oktató e-könyvet tett közzé: „Az AIoT korszaka – Az AIoT háttere, képességei és jövője” címmel. Az e-könyv az AI mélyreható ütemtervét ismerteti, megmagyarázza, hogy mi az AI, a machine learning (ML) és a deep learning (DL), valamint bemutatja a rendelkezésre álló platformok kapcsolatát és az első AI alapú IoT-megoldásokat.

Az e-könyv kimerítően elmagyarázza olvasóink számára az AI-t, annak típusait, képességeit és alkalmazásait.