Innovációs díjakat adtak át
A 2015. évi Magyar Innovációs Nagydíjat, valamint további hat innovációs díjat adtak át az Országházban, március 31-én.

A 2015. évi Magyar Innovációs Nagydíjat, valamint további hat innovációs díjat adtak át az Országházban, március 31-én. A  bírálók elsősorban a gazdasági mutatók - 2015-ben, a hasznosítás során elért többleteredmény vagy többlet-árbevétel - alapján választották ki a legnagyobb jelentőségű sikeres innovációkat. A 2015. évi Magyar Innovációs Nagydíjat az EVOPRO Csoporthoz tartozó két magyar közepes vállalkozás kapta. A tudósokból, elismert gazdasági szakemberekből álló bírálóbizottság elnöke az NKFI Hivatal elnöke, Pálinkás József volt.

A 2015. évi Innovációs Nagydíjban az Evopro Innovation Kft. és az Evopro systems engineering Kft. részesült, az eRDM - dinamikus vasúti terhelésmérő és diagnosztikai rendszerért. A cég új, szabadalommal védett módszere az ország egész területén elérhető világszínvonalú fejlesztés eredménye, és jelentős többletbevételt, ill. többlet nyereséget eredményezett a fejlesztő és gyártó cégek részére. A díjat Kövér László és Pálinkás József adta át dr. Szepessy Zsolt Szabolcs és Bodnár Balázs ügyvezetőknek, valamint Mészáros Csaba elnök tulajdonosnak.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2015. évi Ipari Innovációs Díjában az Aluinvent Zrt. részesült az alumíniumhab gyártástechnológiájának kifejlesztéséért és az alumíniumhab termékek piacosításáért.

A Földművelésügyi Minisztérium 2015. évi Agrár Innovációs Díjában az Univer Product Termelő és Kereskedelmi Zrt. részesült a csípős fűszerpaprika nemesítési programjáért.

A Földművelésügyi Minisztérium 2015. évi Környezetvédelmi Innovációs Díjban az Aquaprofit Zrt. részesült az arzén tartalmú vizek tisztítására, több lépcsős előoxidációval és ózonos oxidáció segítségével, kidolgozott eljárásért és berendezésért.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2015. évi Innovációs Díjában a BHE Bonn Hungary Elektronikai Kft. részesült a komplex vészhelyzeti kommunikációs rendszerért.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala 2015. évi Innovációs Díjában a DAK Acélszerkezeti Kft. részesült a biztonságos acél közúti visszatartó rendszer megalkotásáért.

A Magyar Innovációs Szövetség 2015. évi startup innovációs díjában a CryptTalk startup vállalkozás részesült jelenleg a világon egyedül álló hívástitkosító szolgáltatásért.

A bírálóbizottság által „kiemelt elismerésben” részesített innovációs teljesítmények:

WebDP - Gyors és flexibilis banki alkalmazásfejlesztés a költséghatékonyság érdekében

Megvalósító: ApPello Tanácsadó és Szolgáltató Kft. (Budapest)

ENWT technológia

Megvalósító: VízTEC Víztechnológiai Zrt., EMVIR Nonprofit Kft., Eötvös József Főiskola (Baja)

Koextrúziós eljárással történő alginátbevonat

Megvalósító: PICK Szeged Zrt. (Szeged)