Alternatív valóságban mutatta be fejlesztéseit a szoftveróriás
Bemutatta legújabb üzleti alkalmazási fejlesztéseit az SAP éves konferenciájának első napján. Az adatelemzésre épülő megoldások szinte minden iparágat megnyitottak a német cég előtt.

Az újdonságokat high tech környezetben, egy kamion belsejében létrehozott alternatív valóságban mutatták be a szoftvercég szakemberei az SAP Now konferencián szeptember 11-én. Komplex audiovizuális élményt nyújtva jelentek meg a legfrissebb innovációk. Láttuk az agráriumban használható legújabb megoldásukat, amely állatfarmokon segíti felismerni a betegségeket. Először hangelemző szoftverrel mérik be a csirkék hangját és észlelik, ha eltérés van a normális értékekhez képest. Mindez videoelemzéssel ötvözhető megoldás, az állatok mozgásának megfigyelésével még több tulajdonságot lehet betáplálni a rendszerbe és kiszűrni az esetleges devianciát. További szenzorok felszerelésével környezeti tényezőket lehet mérni. A rendszer komplexitásától függ a szükséges befektetés mértéke, a hangfelismerő rendszer pl. már pár tízezer forintért igénybe vehető – mondta el Varga Zsigmond üzletfejlesztési vezető. Mindez hatékonyabbá teheti az állatfaron élő állomány egészségmegőrzését, illetve segít elkerülni az esetleges, az emberi egészségre is hatással lévő gyógyszeres állatkezelés szükségességét.

Bemutatta legújabb üzleti alkalmazási fejlesztéseit az SAP éves konferenciájának első napján. Az adatelemzésre épülő megoldások szinte minden iparágat megnyitottak a német cég előtt.

Bemutattak olyan megoldást is, amely például egy útépítési projekt során felmerülő rengeteg adatot képes intergált rendszerben kezelni és egy okoseszközök követhetővé tenni. Olyan információkban is segít, mint hogy honnan, milyen szaktudás hiányzik, de megfelelő szakembereket is ajánl az adott pozícióra, és kiszámítja, hogy mekkora utazási költséggel pótolható a megfelelő szakember. A gépekre, eszközökre szerelt szenzorok valós idejű képet adnak azok pillanatnyi állapotáról, és felgyorsítják a felmerülő problémákra adott válaszokat, ezzel szintén növelve a hatékonyságot.

Az ügyfélélmény portfolió része a „végtelen kosár”, amely olyan vásárlási helyzetekre kínál megoldást, amikor a termékek túl nagyok vagy túl sok van belőlük. A megvásárolni kívánt árukat egy NFC olvasó segítségével gyűjtik össze a vásárlók az áruházban, és ez alapján fizetnek. A rendszer személyre szabott ajánlatokat is tud készíteni a megadott preferencia adatok alapján, és akár emlékeztetőt küld, ha megérkezett az új kollekció a kedvenc árufajtából.

A bemutatott fejlesztések magyarországi alkalmazásával kapcsolatban Ablonczy Balázs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: több pilot projekt zajlik a hazai cégek körében is, ezekről azonban még korai lenne beszámolni.

Hasít az EPR

Ahogyan azt az ügyvezető elmondta: a vállalatnak ismét sikerült 20 százalékos forgalomnövekedést produkálnia az előző évhez képest, amely ezzel 34,9 milliárd forintra nőtt.

A növekedés alapja, hogy egyre több cég indítja el a digitális átalakulását SAP alapokon, melyet sok esetben a HR terület megújításával kezdenek. Így már több mint 100 ezer magyar dolgozó HR folyamatait támogatják felhőmegoldásukkal. A szoftvervállalat több jelentős átalakítást végzett el többek közt a közlekedés, a logisztika, a pénzügyi szektorokban, továbbá állami vállalatok, szervezetek is egyre növekvő számban fordulnak a legmodernebb IT megoldások felé, ezek kiszolgálására újabb keretmegállapodást kötöttek a Központi Ellátási Főigazgatósággal, és hosszú távú szerződést írtak alá a Magyar Nemzeti Vagyonkezelővel is.

A városi tömegközlekedés optimalizálására is van intelligens megoldása az SAP-nak

Ott van az SAP a felsőoktatási intézmények egy részében is, és céljuk, hogy lassan „a közoktatásban is SAP rendszerrel folyjék a könyvelés.  

A növekedés további motorja a szélesedő termékválaszték és innovációs portfólió lesz, mely lehetőséget kínál a magyar informatikai cégeknek, hogy fejlesztőként, viszonteladóként erősítsék üzleti teljesítményüket. A vállalat olyan szegmensekben kíván piacvezetővé válni itthon, mint a mesterséges intelligencia, a prediktív analitika, az Internet of Things (IoT), a valós idejű monitoring.