Ahol az elektronikagyártó közösség találkozik
A mikroelektronika legjelentősebb vásárát, az SMTconnect technológiai kiállítást 2020. május 5–7. között rendezi meg a Mesago Messe Nürnbergben.

Az SMTconnect az egyetlen olyan esemény Európában, amely összehozza a gyártás, a szolgáltatások és az alkalmazások területét a mikroelektronikai szerelvényekkel és rendszerekkel. Az idei esemény a „Gyártás együtt” mottót követi, és ideális lehetőséget kínál az elektronikai iparágban zajló ötletek megosztására, az elektronikai szerelvényekre és rendszerekre szabott megoldások kidolgozására, az üzleti kapcsolatok alapjainak megteremtésére. Az SMTconnect teret kínál a szakértői közösség számára innovatív ötletek begyűjtésére és cseréjére. A rendezvény arra törekszik, hogy a mikroelektronikai gyártás minden területét összehozza, ideértve az elektronikus gyártási szolgáltatásokat (EMS) is.

Fókusztémák

A kiállítás öt nagy témára fókuszál: rendszerfejlesztés és gyártás-előkészítés; az anyagok és alkatrészek megismerése; folyamatok és gyártás; tesztelési folyamatok; szoftver és gyártásvezérlés. A ZVEI – Német Elektromos és Elektronikus Gyártók Szövetsége – vezérigazgató-helyettese, Christoph Weiß szerint „a kiállítás jelentős ipari esemény, ahol megismerkedhetünk az elektronika, az elektronikus rendszerek gyártásának újításaival, ezenfelül áttekintést kaphatunk számos olyan aktuális témáról, mint a digitalizálás, az automatizálás és a robotika.”

A tavalyi SMTconnecten 417 kiállító találkozhatott többek között a légi- és űrjárműipar, az autóipar, a vegyipar, az ipari elektronika, mikroelektronika, optoelektronika és orvosi elektronika területéről. A tavalyi mikroelektronika-vásárra összesen 13 050 látogató volt kíváncsi, és 35 százalékuk külföldről érkezett. A látogatók jellemzően a termelés, a menedzsment, a k+f, a technológiai tervezés, valamint az értékesítés területéről vettek részt a kiállításon. 

A kiállításra való regisztrációt a Mesago Messe weboldalán lehet megtenni.