2014. október 27. 12:42
Adatokból mélyebb elemzés
A magyar szoftverfejlesztő a Google Glassre optimalizált üzleti alkalmazásokat is fejleszt, valamint a gyártóvállalatok számára kínált szolgáltatása a korábbiaknál sokkal hatékonyabb költségelemzést, eredményesebb hatékonyságvizsgálatot tesz lehetővé.

Ígéretesen alakul az amerikai terjeszkedés a magyar Pannon Szoftver Kft. tengerentúli leányvállalata, a Dyntell Corporation számára, a hazai fejlesztésű szoftverek iránt már a nagyobb amerikai vállalatok is érdeklődnek – hangzott el a cég budapesti sajtótájékoztatóján, múlt kedden. Salga Péter, a Pannon Szoftver Kft. ügyvezetője elmondta: első lépésként az Egyesült Államokban a tisztán magyar fejlesztésű, felhőalapú 1clickbusiness nevű megoldással nyitottak a mikro- és kisvállalkozások felé. Az ajánlatadó, számlázó szoftver mellett az amerikai piacon is megjelentek a Pannon Szoftver nagyobb cégeknek szóló vállalatirányítási (ERP) termékei.

Az ügyvezető hangsúlyozta: az amerikai szakmai kapcsolatok révén lehet sikeresen megjelenni a tengerentúlon. A Dyntell Corporation mára egy regionális viszonteladó partnerrel is szerződést kötött, a nagymúltú, amerikai kormányzati projektekben is részt vevő Custom Software Systems sikerrel hozza az első ügyfeleket. Salga Péter hozzátette: további két regionális viszonteladó partnerrel előrehaladott tárgyalások folynak. Poór Károly, a vállalat marketingigazgatója az eseményen kifejtette: a 2013-as amerikai megjelenés után 2015-re már minimum öt nagy futó projektet és félmillió dolláros árbevételt várnak csak az amerikai leányvállalattól.

Szoftverek Google Glassre

Az eseményen szó volt a cég Google Glassre írt szoftvereinek fejlesztéseiről is. A Pannon Szoftver több éve fejleszt Android és iOS operációs rendszerre írt üzleti applikációkat, jelenleg a Google okosszemüvegére tervezett szoftvereken is dolgoznak.

A sajtóeseményen bemutattak egy Google Glasst, amelyen egy QR kódot olvasó szoftver futott, valamint szó esett arról is, hogy a Pannon Szoftver többek közt a raktárkezelésben, készletnyilvántartásban alkalmazható appot is fejleszt az eszközre.

Üzleti intelligencia

A cég az eseményen szólt a havidíjas konstrukcióban is elérhető Business Intelligence szolgáltatásáról is, amely a szigetszerűen rendelkezésre álló adatokból mélyebb elemzéseket képes leszűrni. A gyártóvállalatok számára az alkalmazás a korábbiaknál sokkal hatékonyabb költségelemzést, hatékonyságvizsgálatot tesz lehetővé. Ezen felül olyan valós idejű információkat közöl a vezetővel, amelyek azonnali cselekvést, gyors és pontos döntést tesznek lehetővé.

A Pannon Szoftver 2000 óta fejleszti, értékesíti és vezeti be üzleti rendszereit, a kis- és nagyvállalati körben egyaránt. Termékei közt egyaránt szerepelnek a Dyntell márkanév alatt megjelenő vállalatirányítási rendszerek, ügyviteli szoftverek, integrált webes megoldások, vonalkódos mobil ügyviteli szoftverek és üzletiintelligencia-megoldások.