A vonatszerelvények is összeragaszthatók
Új, univerzális szerkezeti ragasztócsaládot mutatott be a Henkel. A hibrid fejlesztés – amely a szerkezeti-, a pillanat- és az epoxy ragasztók legfontosabb tulajdonságait ötvözi – szilárd, gyors és tartós kötést biztosít.

Sajtótájékoztató keretében mutatta be a Henkel legújabb, Loctite hibrid ragasztócsaládját, amely termékek az eddigi kínálatnál szélesebb körben alkalmazató megoldást nyújtanak a tervezési, az összeszerelési és a karbantartási igények kiszolgálására. 

A Loctite HY 4090 és a Loctite HY 4080 termékek bírják a szélsőséges környezeti körülményeket, a nagy rezgést, arra lettek kifejlesztve, hogy túlmutassanak a hagyományos megközelítésen és megfeleljenek a tervezésben jelentkező legnagyobb kihívásoknak.

Az új fejlesztések kiemelkedő tulajdonságai, hogy sok féle felületen, nagy résméretben is alkalmazhatók, gyorsan keményednek, jó a nedvesség-, hő- és vegyi ellenálló képességük, így használtuk csökkenti az egészégi és biztonsági kockázatokat, egyszerűsíti a gyártási folyamatokat, ezzel növeli a termelékenységet.

A Loctite HY 4070 karbantartási ragasztó nagyon gyors rögzítési időt kínál

A Loctite HY 4090 gyors rögzítési időt kínál, alkalmas többféle anyag ragasztására, emellett tartósságot és megnövelt biztonságot nyújt. Kiegyensúlyozott összetétele sokféle felhasználási módot tesz lehetővé, beleértve – de nem kizárólag – reklámtábla ragasztást, a LED-világítást vagy hangszóró ragasztását és tömítését.

Olyannyira nem kizárólag a fenti esetekben alkalmazható az új termék, hogy legutóbb több népszerű autómárka problémáira kínált megoldást. Többek között az autóban lévő pohártartók rögzítéséhez a pillanatragasztó túl merevnek bizonyult, a míg HY 4090 megfelelt a rugalmasság és a tartós rögzítés elvárásainak is. A cég a teljes technológiát biztosította az autógyártónak.

A Loctite HY 4080 nagy szilárdságú, kemény ragasztó, jó ütés- és rezgésállósággal. Tartósságával ipari alkalmazások széles skáláján bevethető, fémektől elkezdve műanyagon át, különféle anyagok ragasztására alkalmas. Alacsony kipárolgás jellemzi és nem gyúlékony, ezáltal továbbfejlesztve a hagyományos két-komponensű metil-metakrilát (MMA) ragasztók és az akril szerkezeti ragasztók biztonsági tulajdonságait. A helyszínen prezentált esettanulmányok szerint a ragasztó akár vonatszerelvények egymáshoz rögzítésére is alkalmas.

Megoldás a karbantartásra

Az ipari karbantartás folyamatos nyomás alatt van, hogy optimalizálja a hatékonyságot, csökkentse a költségeket és új megoldásokat találjon, amelyek biztosítják az üzem folyamatos és biztonságos működését. Az univerzális szerkezeti ragasztók arra lettek kifejlesztve, hogy túlmutassanak a hagyományos megközelítéseken és megfeleljenek a karbantartásban jelentkező legnagyobb kihívásoknak.

A karbantartási hibák optimalizálásának az egyik legfontosabb feltétele az okok ismerete, az ismétlődő karbantartási feladatok csökkentése növeli a rendelkezésre álló időt. Ha megvannak az okok, a jellemző feladatok könnyen megoldhatók a szerkezeti ragasztókkal.

A Loctite HY 4070 karbantartási ragasztó nagyon gyors rögzítési időt kínál nagy szilárdsággal, kiváló réskitöltéssel és jó hő-, nedvesség-, és vegyi ellenállósággal. Különböző anyagokhoz lett fejlesztve, beleértve a fémet, a legtöbb műanyagot és gumit. A Loctite HY 4060 GY karbantartási ragasztó egy 5 perces, általános felhasználású ragasztó, amely megmunkálható és különböző felületek ragasztásához alkalmazható. Hosszantartó, nagy teljesítményű, tartós, gyors, nagy biztonságú rögzítést tesz lehetővé alacsony hőmérsékleten is.

Feltörekvőben a kompozit technológia

A Henkel bemutatta polimer kompozit technológiáját is, amely szinte minden iparágban alkalmazható a textilipartól kezdve az élelmiszeriparon át az acéliparig. A Loctite 7257 Magne Crete egy kétkomponensű, magnéziumfoszfát alapú kitöltő anyag, amely tág hőmérsékleti körülmények között alkalmazható, kopásálló felületet biztosít, tehát tökéletes beton, acél vagy alumínium felületek gyors és hatékony javítására, hiszen 30 perc a megkötési ideje, így rendkívül költséghatékony megoldás.