A sikeres digitális átállás kulcsa
Az összes kis- és középvállalkozás 81 százaléka használ valamilyen közösségi platformot a cégen belül. A Dassault Systemes új, felhő alapú megoldása, a 3DEXPERIENCE biztosítja a kényelmes kommunikációt, miközben további funkciókat kínál mérnöki és üzleti területen egyaránt.

A Dassault meghatározása szerint „a 3DEXPERIENCE Platform egy olyan üzleti platform, amely szoftveres megoldásokat és szolgáltatásokat nyújt a cég minden tagjának.” Mit jelent ez valójában a felhasználók számára? A 3DEXPERIENCE Platformot könnyű felhő alapú PLM-rendszernek kell tekinteni, amely tele van alkalmazásokkal, szolgáltatásokkal és tartalommal. A felhasználók bejelentkeznek a szervezet platformjára, hogy hozzáférjenek irányítópultjukhoz és alkalmazásukhoz egy fő együttműködési térben.

Miért a 3DEXPERIENCE platform? Mert tudjuk, hogy a munkát el kell végezni. És sokszor valószínűleg nincs idő (vagy erőforrás) ahhoz, hogy elindítson egy PDM-kiszolgálót és a VPN-ket, hogy otthonról dolgozzon. Ön is felmásolja a fájlokat egy pendrive-ra, és hazaviszi magával? – Ami talán nem egy ideális felállás, de működik, és a munkáját el tudja végezni. Azon meg majd ráér később aggódni, hogy melyik a fő vagy a legújabb verzió.
De a problémák akkor kezdődnek amikor együtt kell dolgozni másokkal egy csapatban. Hogyan osztja meg a tervezési fájlokat? Hogyan kap visszajelzést másoktól? Mi a helyzet a csapattagjai között váltott hosszú levelezések átböngészésével? Biztosan tudjuk melyik a legújabb verzió? Mi lenne, ha már ma elkezdhetne olyan mérnöki megoldásokat használni, amelyek azonnali hozzáférést biztosítanak az adatokhoz és az összes projekthez kapcsolódó kommunikációhoz, bárhonnan, bármilyen eszközről? És könnyedén megoszthatja az adatokat a megfelelő emberekkel, tudva, hogy gyors és biztonságos platformon teheti mindezt.

A Dassault Systèmes felhő alapú mérnöki megoldásaihoz csak internetkapcsolatra és egy webböngészőre van szükségese. Felejtse el, hogy a kiszámíthatatlan vagy lassú VPN- vagy távoli asztali kapcsolatra támaszkodik a munka otthonról történő elvégzéséhez. Vessen egy pillantást a beépített együttműködési szolgáltatásokra a 3D Creator és a 3D Sculptor használatával a felhőalapú 3DEXPERIENCE platformon! A 3D Creator egy 3D parametrikus modellező eszköz az alkatrészek és összeállítások tervezéséhez. A 3D Sculptor pedig lehetővé teszi az organikus, komplex felületek nagyon gyors létrehozását az alosztásos (Sub-D) modellezési technológiával.

Dolgozzanak egyszerre egy összeállításon a 3DEXPERIENCE platformon

Amikor egy Szerepkörben, a 3D Creator vagy 3D Sculptor használatával egy modellen dolgozik, és rendelkezik engedélyekkel, hogy módosítson egy adott részt, egyszerűen csak folytassa, és végezze el azokat. A tervezés automatikusan az Ön számára lesz „fenntartva” abban a pillanatban, amikor elkezdett dolgozni rajta. Ez megakadályozza a többi felhasználót, hogy egyszerre változtasson ugyanazon a dolgon. A 3DEXPERIENCE platformon több felhasználó is dolgozhat ugyanazon összeállítás különböző részein. Csapatának egy része a termék parametrikus tulajdonságain dolgozhat a 3D Creator programban, míg mások a felülettel foglalkozhatnak a 3D Sculptor segítségével. Mindenki, aki ugyanazon a modellen dolgozik, közvetlenül a platformon teszi ezt.

Nincs szükség PDM vagy PLM rendszer beállítására; a tulajdonságok közvetlenül a tervezési környezetbe kerülnek. Gondoljon arra, hogy megpróbál megnyitni egy fájlt egy megosztott hálózati meghajtón, és egy hibaüzenet jelenik meg, hogy a fájlt más használja. Mit csinál ilyenkor? A 3DEXPERIENCE platform lehetővé teszi a munka folytatását a felhasználók számára, hogy csak azt fájlt “foglalják el”, amelyeken dolgoznak, és más komponenseket felszabadítanak más felhasználók számára.

Szabaduljon meg a email rengetegtől!

A termékfejlesztés egyik kihívása a kommunikáció menedzselése a folyamat során, különösen, ha menedzserek, beszállítók és ügyfelek is részt vesznek benne. Az e-mailek gyorsan nehézkessé válnak, gyakran átirányítást, rendszerezést és sok mappába rendezést igényelnek. A felhőalapú 3DEXPERIENCE platform más megközelítést alkalmaz, lehetővé téve az összes érdekelt fél kommunikációját egy helyen.

Az ismerős közösségi médiaplatformokhoz hasonlóan a közösségek projektje lehetővé teszi hozzászólások készítését, feladatok készítését, kérdések feltevését vagy termékötletek bemutatását egy közös környezetben a csapattal. Mivel mindenki ugyanazon platformon kommunikál, a nyomon követhetőség automatikusan megtörténik. A vezetők áttekinthetik a kiküldött 3D-s modelleket, megjelölhetik a modellt, és megjegyzéseket tehetnek – bármilyen eszközről, akár okostelefonról is. Nincs több tonna projekt e-mail kezelés. Munkatársakkal, vezetőkkel vagy ügyfelekkel felmerülő viták gyorsan megoldódnak a kommunikációs szálak áttekintésével a projekt közösségén belül. Ez megkönnyíti a múltban közölt (vagy nem közölt) véleményekkel kapcsolatos nézeteltérések megoldását anélkül, hogy frusztrálná az e-mailek felhalmozódása.

Visszajelzés a csapattól

Most, hogy a valós idejű digitális makettje elérhető mindenki számára a csapatban – CAD ismerete nélkül is. Ez lehetővé teszi az összes, nem CAD-felhasználó számára, hogy részt vegyen a termékfejlesztési ciklusban. Hívja meg a marketing, értékesítési vagy ügyvezető kollégákat a korai szakaszban történő áttekintésekbe. Szerezzen valós idejű gyártási (DFM) tanácsadást a műhelytől vagy a gyártótól, elkerülve a (potenciálisan drága) későbbi gyártási kérdéseket.

A 3D mindenki számára elérhetővé tétele olyan, mint egy közös nyelv megosztása; mindenki teljes mértékben megértheti, nem kell megtanulnia, hogyan kell értelmezni a 2D-s rajzokat. Nagyon egyszerűvé válik az aggodalmak közlése, a kérdések azonosítása és megoldások javaslata – különösen a nem mérnöki munkatársak számára. A termékötletek promóciója folyamatosan megtörténik, mivel minden csapat tagja teljes 3D-s modellekkel vehet részt a tervezési felülvizsgálat folyamatában anélkül, hogy aggódnia kellene a kiegészítők letöltésével a folyamatban való részvétel érdekében.
Mivel bármelyik csapattag megnézheti, elforgathatja, megjelölheti és mérheti a modelljét, a menedzser vagy az ügyvezető jóváhagyását felgyorsítja, mivel ők maguk látják a termék teljes 3D-s verzióját. Az összes kommunikációt a platformon rögzítik, így a nyomon követhetőség beépül a folyamatba.

A 3DEXPERIENCE platform a SOLIDWORKS asztali felhasználók számára is elérhető

A cikkben szereplő összes együttműködési szolgáltatás a SOLIDWORKS asztali felhasználók számára is működik, akik a 3DEXPERIENCE platformhoz kapcsolódnak a SOLIDWORKS Collaborative Designer  szerepkör segítségével, vagy más SOLIDWORKS bővítményekkel, 3D Creatorral és 3D Sculptorral. Használhatja a 3D Creatort vagy a 3D Sculptort dedikált eszközként, vagy a SOLIDWORKS kiegészítő eszközként desktopjához!

Tudjon meg többet a 3DEXPERIENCE megoldásairól és ismerje meg a különleges SOLIDWORKS szoftverekhez kapcsolódó ajánlatunkat!