A robotok már a spájzban vannak
A robotok és az ember viszonyáról szervez egész napos szekcióülést a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) Informatikai Szakosztálya az 55. Közgazdász-vándorgyűlés pénteki napján. 

A talán nem is olyan távoli jövőbe tekintő szekció előadói arra keresik a választ, hogy az emberek és a robotok társak, avagy vetélytársak lehetnek.

A szekcióban természetesen szó esik majd a mesterséges intelligenciáról, az ipar 4.0 aktuális és várható trendjeiről és az energetikai ipar robotizálásában megvalósuló innovációiról egyaránt. Az előadók között pedig olyan gyakorlati szakemberek lesznek jelen, mint például a mérnököket és tudósokat a termelékenységet, innovációt és felfedezéseket felgyorsító rendszerekkel ellátó, a mérés és automatizálás területén piacvezető National Instruments Hungary ügyvezetője, Ábrahám László; az energetikai innovációban élenjáró MVM Smart Future Lab vezérigazgatója, Bertalan Zsolt; a GE magyarországi IT-központjának informatikai igazgatója, Molnár Péter; az IBM Magyarország üzletfejlesztési igazgatója, Pongrácz Ferenc; valamint az ERSTE bankára, Bálint Antónia is.

Az MKT 55. Közgazdász-vándorgyűlésének egyébként Thomas J. Sargent Nobel-díjas közgazdász, a racionális várakozások elméletének egyik úttörője lesz a nyitó előadója az Egerben megrendezett, szeptember 7. és 9. között tartott konferenciának. 

A részletes program itt olvasható.