A professzionális 3D-nyomtatást célozza meg
Az új Ultimaker S5 problémamentes, megbízható megoldás funkcionális prototípusok, gyártószerszámok és végfelhasználói alkatrészek nyomtatásához.

Az RS Components (RS) bejelentette az Ultimaker legújabb 3D-nyomtatójának elérhetőségét. Az Ultimaker S5 számos alkalmazáson keresztül a piac professzionális rétegét célozza meg, és kielégít minden tervezői igényt a prototípusok készítésétől az ipari besorolású végfelhasználói összetevők és alkatrészek előállításáig. Legfontosabb funkciói a folyamatos üzemelés, a nagy tárgyméret, a fejlett csatlakoztathatóság, a kettős extrudálás, a nyitott szálrendszer, valamint képes az anyagok széles skálájának felhasználására, beleértve harmadik felek szálait is.

Az Ultimaker S5 ötvözi az Ultimaker 360 fokos holisztikus megközelítését a hardver, a szoftver és az anyagok integrációjával. A végeredmény egy könnyen használható és rendkívül megbízható, teljeskörűen beállítható gyártómegoldás, amely teljesíti a mérnökök, a tervezők és a különböző területeken dolgozó szakemberek igényeit az építészettől az orvostechnológiáig, valamint használható egyetemi és egyéb akadémiai célokra is.

Az alacsony tulajdonlási költségű és több felhasználóra tervezett nyomtató hangtalan léptetőmotorokkal rendelkezik, így ideális irodában vagy stúdióban történő használatra. További kulcsfontosságú tulajdonsága a nyílt és rugalmas platformja, amellyel a felhasználók meglévő folyamataikhoz igazíthatják a gépet, így igen hatékony munkafolyamatokat hozhatnak létre.

Könnyen használható és rendkívül megbízható, teljeskörűen beállítható gyártómegoldás (forrás: RS)

A főbb tulajdonságok közé tartozik még a nyomtató 330 mm×240 mm×300 mm-es tárgymérete, így alkalmas nagyobb méretű tárgyak nyomtatására, valamint az aktív, több pontú tálcaszintállító rendszer. Ez felügyeli az anyagáramot és az építőlemez eltéréseit kompenzálva biztosítja a tökéletes első réteget, majd automatikus módon javítja a nyomtatási folyamat alatt keletkező hibákat, hogy kiváló minőségű alkatrészeket készítsen.

A nyomtatóhoz az anyagok széles választéka használható a PLA-tól és erős PLA-tól a modern műanyagokig, mint a nejlon, a PC vagy a kompozitanyagok. Emellett kezeli az olyan közkedvelt anyagokat, mint például az ABS, CPE, CPE+, TPU 95A, PP, PVA vagy Breakaway. Az Ultimaker átfogó anyagismerete és a világelső Cura 3D nyomtatószoftver révén a gép szinte bármilyen ipari szálat képes kezelni.

Az S5 tárgylemeze akár 140 °C-ig is felfűthető, amely szükséges az olyan anyagok kezeléséhez, mint például a PC. Ezenfelül alapfelszereltségként a nyomtató üveg tárgylemezzel kerül forgalomba, de a vásárlók kérhetik a sokkal ellenállóbb alumínium tárgylemezzel is. Így a géppel igen nagy méretű tárgyak is nyomtathatók olyan gépészeti anyagokból, mint az ABS vagy a PC.