A NASA technológiáját használja egy csuklópánt
A NASA űrkutatásban használt EMD technológiáját alkalmazza a MiVia Essential 350 aktivitásmérő csuklópánt. Az okoseszköz a rendkívül precíz eljárást EKG méréshez használja.

Az aktivitásmérő karkötők pontosságát korábban gyakran megkérdőjelezték, a MiVia Essential 350 azonban az első olyan, széleskörű használatra tervezett viselhető eszköz, amely a speciális NASA EMD (Empirical Mode Decomposition) technológiát alkalmazza. A NASA ezt az eljárást a föld mozgásában bekövetkező kisebb változások és a természeti jelenségek (pl. árapály, földrengések) földforgásra gyakorolt hatásának előrejelzésére használja. Ezek az információk rendkívül fontosak az űrkutatás számára, ezért szinte száz százalékosan megbízhatóknak kell lenniük.

A MiVia Essential 350 használata során az EMD technológiában használt algoritmus szűri ki EKG mérés közben a zavaró mágneses jeleket és interferenciákat, így az eszköz optimális feltételek mellett dolgozhat, és valóban pontos eredményeket kap. Hasonló precizitással méri a szívritmust, mint az orvosi eszközök.

Az alkalmazás elemez

A csuklópánttal végzett maximum 2 perces EKG mérést követően az információk a Health & Body Index funkcióba futnak be, ez a testi adatok – mint például a vegetatív idegrendszer állapota, a testi energia és a stressz-szint – teljes elemzését adja. 

Az okoseszköz kompatibilis a telefonnal: igény esetén jelzi a hívásokat és az értesítéseket

A pánt légzőgyakorlat funkciója továbbá a mélylégzés technikáját tanítja meg. A helyesen végzett mély hasi légzési technika hosszabb távon nyugtató hatású, csökkenti a pulzusszámot, és javítja a testindexet. Az alkalmazás a mélylégzés három különböző szintjét kínálja a vegetatív idegrendszer állapotának javításához, az energiaszint emeléséhez, a stressz csökkentéséhez és a pihentetőbb alváshoz.

Az eszköz mindemellett aktivitáskövetőként is működik. Számolja a lépéseket, méri az aktív időszakokat, a megtett távolságot, az elégetett kalóriákat, követi a napi kitűzött célokat és az elért fejlődést. Az alkalmazás alvásnaplót vezet, így elemezhetőek az alvási mintázatok.