A műanyag logisztikai tárolók következő generációja
A logisztikai tárolók jelentős innováció előtt állnak. Ludo Gielen, a Schoeller Allibert vezérigazgatója betekintést engedett a cég legújabb fejlesztéseibe.
TÁMOGATOTT TARTALOM

Ludo Gielen, a Schoeller Allibert vezérigazgatója eredetileg a Packaging Revolution portálnak beszélt a logisztikai tárolók trendjeiről, kihívásairól és a legújabb újrahasznosítási megoldásokról, amelynek legfontosabb gondolatait adjuk most közre. A 2018. év végén kinevezett vezérigazgató 2004 óta dolgozik a vállalatnál, korábban a k+f-részleget igazgatta. Vezetése alatt számtalan új terméket vezetett be a cégcsoport, és a kemény munkának köszönhetően a Schoeller Allibert iparági piacvezetővé vált mind a részesedés, mind az innováció tekintetében.

A cégcsoport sikere annak köszönhető, hogy az iparág legerősebb kutatási-fejlesztési részlegét sikerült felépíteni. A kifejlesztett termékek etalonnak tekinthetők, és minőségük a versenytársak előtt jár. Jól mutatja a Schoeller Allibert innovációs képességeit, hogy csak a legutóbbi 24 hónapban 42 sikeres új termékbevezetés történt nyolc különböző célpiacon. Új, innovatív sörös rekeszek, kis és nagy méretű összecsukható tárolók, valamint az új generációs műanyag raklapok mutatják az utat a jövőbe. Természetesen az új termékek eladása a cég eredményességén is látszik: az árbevétel növekedéséhez az innováció jelentős mértékben hozzájárult. Ludo Gielen betekintést engedett a jövőbe: megismerhetjük a cég következő nagy dobásait is.

Az innováció soha nem állhat meg

„Cégünk számos díjat elnyert 2018-ban az innováció elismeréseképp. Díjazták például a negyedik generációs, ügynevezett gold and silver Warsteiner-sörösrekeszeket és a nagyméretű összecsukható konténerek (FLC) következő generációját is (Excelsior, Fructus és Magnum Optimum).

Ludo Gielen CEO (forrás: Schoeller Allibert)
Mérnökeink jelenleg a kézbe vehető tárolódobozok következő generációján dolgoznak, amelyek az e-commerce és a zöldség-gyümölcs iparágnak is jelentős előrelépést fognak hozni. Ez lesz a negyedik generáció az összecsukható kisméretű tárolóeszközök termékcsaládjában.

Az új termékek rendkívül laposak lesznek, ezzel segíteni tudunk a logisztikai költségek csökkentésében az üres tárolóeszközök visszaszállítása során. Ráadásul a termékeink még könnyebbek lesznek, egyszerűbb lesz kezelni őket, és lehetőséget biztosítanak a nyomkövetéshez használt legújabb okoseszközök elhelyezésére is” – mondta el Ludo Gielen.

A vezérigazgató jelentős új lehetőséget lát a kartonalapú csomagolóanyagok mennyiségének visszaszorításában is, amelyeket a többször használható műanyag megoldások válthatnak ki. Ráadásul a digitalizáció egyre jobban áthatja a logisztikai iparágat is, ami innovatív megoldásokat kíván a Schoeller Alliberttől. Az IoT-világban számtalan bevett módszert újra kell gondolni, hogy az úthálózatra nehezedő terhet csökkenteni tudjuk.

A Schoeller Allibert egyik legújabb fejlesztése a Magnum Optimum 1208-as nagyméretű összecsukható konténer

Minden logisztikai szolgáltató számára problémát jelent az alacsony hatékonyság, amelyre megoldásokat lehet kínálni okos csomagolási technológiák segítségével. A vállalat olyan extra szolgáltatásokon dolgozik, mint az újratölthető fény- és jelzőrendszerek vagy a helymeghatározási képességek fejlesztése. Ha ezeket az újításokat kombináljuk az új alapanyagokkal és az optimalizált rakodási és halmozási lehetőségekkel, jelentősen csökkenteni lehet a tároláshoz szükséges tér méretét, valamint több adat áll rendelkezésre az ellátási lánc elemzéséhez is.

A fejlesztések célja, hogy a cég ügyfelei versenyképesebbek legyenek. Ezzel lehet biztosítani, hogy növekedjen a kereslet az új generációs tárolóeszközök iránt. Ráadásul az elhasznált régi termékek újrahasznosítási lehetőségei is bővülnek az új szolgáltatásoknak köszönhetően, így a termékek teljes életciklusában jelen van a vállalat.