A HeatVentors megy az InnoEnergy döntőjébe
A HeatTANK hőenergia tároló berendezéscsaláddal nyerte meg a PowerUP verseny regionális döntőjét, a döntő Budapesten lesz november 22-én. 

A HeatTANK egy hely- és költségtakarékos hőenergia tároló berendezéscsaládot jelent, melynek változatait háztartási, mezőgazdasági és ipari hőtárolási igényekre alakították ki – válaszolta az MTI kérdésére a verseny szervezője. 

Farkas Rita, a HeatVentors ügyvezetője a közleményben kiemelte, hogy a terméküket mielőbb a nemzetközi piacra kívánják vinni. 

A PowerUP vetélkedő magyar győztese a másik tizenkét regionális vetélkedő (Észtországtól Görögországig) első helyezettjével versenyez, az első hely húszezer eurós pénzdíjjal jár, illetve lehetőséget jelent, hogy a vállalkozás részt vegyen a startupokat segítő Highway programban – derül ki a közleményből. Az MTI kérdésére azt is közölték: az InnoEnergy Highway programja 150 ezer euró értékű befektetéssel járhat. 

A döntőt Budapesten tartják november második felében. 

A 2010-ben alapított InnoEnergy az Európai Innovációs és Technológiai Intézet támogatásával működik, formáját tekintve európai uniós gazdasági társaság.