Jelentősen növelte megújuló energiafelhasználását a Tetra Pak
Globális villamosenergia-ellátásának felét már megújuló forrásokból szerzi. 

Csak az elmúlt két évben a megújuló villamosenergia-felhasználás 2,5-szeresére emelkedett, a 2016-os 20%-ról. Ezt olyan kezdeményezések kombinációjával valósították meg, mint a Nemzetközi Megújuló Energia Tanúsítványok (I-RECs) és a napenergiával működő berendezések használata saját létesítményeikben.

"A megújuló-energiatanúsítványok vásárlása révén olyan infrastrukturális fejlesztésekbe fektetünk be, amelyek növelik a megújuló villamosenergia-források elérhetőségét. Eközben olyan lehetőségeket is feltárunk, amelyek lehetővé teszik a cég telephelyein a saját napenergia-létesítmények bővítését" – mondta Mario Abreu, a Tetra Pak fenntarthatóságért felelős alelnöke. 

A Tetra Pak gyárai Svédországban, Dániában, Finnországban és Dél-Afrikában 100%-ban megújuló-energiaforrásokból származó villamos energiát használnak, 17 legjelentősebb telephelye kizárólag megújuló-energiaforrással működik.

A cég Thaiföldön elsőként szerzett Gold-Standard I-REC-eket, ahol a helyi gyár hamarosan további 1 MW villamos energiát is termel majd napelemek segítségével. A Gold-Standard I-REC a megújuló forrásokból származó villamos energiát előállító és a szigorú határértékeket betartó vállalatok számára kiadott tanúsítvány. Ami a világ más részeit illeti, a cég az I-REC tanúsítványok jelentős vásárlója Kínában, és Dél-Afrikában is elsőként használ Ekoenergy napenergiát.

Az RE100 egy globális, üzleti együttműködési kezdeményezés, melyet a The Climate Group vezet a CDP-vel partnerségben a megújulóenergia iránti kereslet növelése és a szállítás megkönnyítése érdekében.