hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bemutatjuk, hogyan kombinálhatók a robotika, az AI és a kognitív tudományok technológiái a sport és a sporttudomány bevett tesztelési és edzési módszereivel.

A Lancaster Egyetem hallgatói nemrég hatékony módszert fejlesztettek ki arra, hogy megvédjék a műanyag- és fémgyártással foglalkozó vállalatok alkalmazottainak egészségét.

A Columbia Egyetem kutatói megtanítottak robotokat emberi reakciók imitálására. Céljuk, hogy az ilyen reakcióképzéssel barátságosabbá tegyék a robotokat az emberek számára.

hirdetés

Magyarországon az első Robocut C800iB huzalszikra-forgácsolót egy hazai vállalat székesfehérvári telephelyén állították üzembe. Az eddigi tapasztalatokról Kozics Róbertet, a H.T.M. Zrt. műszaki igazgatóját kérdeztük.

A Mobile Industrial Robots, az autonóm mobil robotok (AMR-ek) piacvezetője bejelentette, hogy globális stratégiai együttműködésre lépett a világ egyik legnagyobb vállalatával, a Koch Industrieszal.

hirdetés

Soha nem voltak még olyan vonzóak a jól működő együttműködő automatizálási megoldások által kínált lehetőségek, feltételek és üzleti előnyök, mint most.

A robotikai megoldások segítenek kezelni az építőipar fő kihívásait, köztük a megfizethetőbb és környezetbarátabb épületek iránti igények kielégítését, az építőipar környezeti hatásainak csökkentését, valamint a szakképzett munkaerő- és szakemberhiányt.

Az Universal Robots lízing programmal és az egyedi online platform segítségével támogatja a vállalatok automatizálását. (x)

Bemutatunk egy digitális platformot, amelynek segítségével egyszerűen összehasonlíthatók a robotok képességei és kiderül a legfontosabb is, hogy mekkora költségen lehet hozzájuk jutni.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Elindult a kilábalás, de a két évvel ezelőtti teljesítményt még nem sikerült elérni.

K+F+I

A Nissan új programot indít, mely a Forma-E versenyzők agyfunkciók anatómiai kutatására összpontosít, amelynek során a szakértőka pilóták agyfunkcióit hasonlítja össze a nem versenyző autóvezetőkkel.

Digitális transzformáció

2017 elején két fiatal vállalkozó elhatározta, hogy egy garázsban, függőleges termesztési technológiával, LED-világítás mellett, salátát termel. Mára 7 ezer négyzetméteres vertikális ültetvényük van. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés