hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az Az Év Gyára versenyt bemutató sorozatunkat most az Ipar 4.0 területén nyertes kategóriagyőztessel, a Duna-Dráva Cement Kft.-vel folytatjuk.

A Stanford Egyetem tudósai által vezetett egyik kutatócsapat kifejlesztett egy rendszert, amellyel az agy-számítógép interfészt akár billentyűzetként is fel lehet használni.

Energiahatékonyan suhanó, elektromos határfelület-repülőgéppel tervezi megreformálni a tengeri közlekedést egy Regent nevű bostoni cég.

hirdetés


Mesterséges intelligenciával kutatják a csillag- és bolygókeletkezés folyamatát a CSFK-kutatói.

Tompa és monoton zúgást detektált a csillagközi térben a NASA 44 évvel ezelőtt útnak indított, Voyager-1 elnevezésű űrszondája.

hirdetés

A thyssenkrupp német autóipari vállalat magyarországi fejlesztőközpontja Veszprémben nyitott telephelyet, ahol a tervek szerint két éven belül 80 fejlesztőmérnök dolgozik majd.

Dél-koreai tudósok minden eddiginél magasabb intenzitású mesterséges lézersugarat generáltak, ami a kozmológia és a gyógyászat területén is ugrásszerű fejlődéshez vezethet.

A világ legnagyobb ékszergyártója eltökélte, hogy szakít a gyémántbányászattal, és a jövőben már kizárólag laboratóriumban fogja előállítani a varázslatos küllemű drágaköveket.

A vörös bolygóra átküldött, rotoros jármű olyan jó formában van, hogy a repülési teszteket követően fontosabb műveletekben is próbára teheti magát.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Koronavírus-járvány hatás

Ausztriában május 19-én újra elérhetővé válnak olyan szolgáltatások, melyek igénybe vételére a koronavírus-járvány miatt hosszú ideig nem volt lehetőség.  

2019 legjobb magyarországi termelővállalata lett a Continental Automotive Hungary Kft.

Az Év Gyára versenyt 2019-ben ötödik alkalommal hirdettük meg, és a korábbi évekhez hasonlóan nehéz dolga volt a zsűrinek. Az erős mezőnyben a vállalatok között több kategóriában is holtverseny alakult ki, az értékelésben pedig nagy szerepet játszottak a gyárlátogatás tapasztalatai. A kategóriagyőzteseket bemutató sorozatunkat most a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti üzemével folytatjuk.

Van még tennivaló

A berlini szövetségi kormány 2018. november 15-én fogadta el azt a stratégiát, melynek célja az MI további fejlesztéséhez és alkalmazásához szükséges politikai keretfeltételek javítása, illetve Németország mint „MI kutatási helyszín” erősítése.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés