hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Darabonként 1 dollárcentért adta el két legendás repülőgép-anyahajóját az amerikai haditengerészet, és nem azért, mert csapnivaló üzleti érzékkel rendelkezik.

A Marylandi Egyetem kutatói egy két lépcsős eljárással 23-szor keményebbre tudták alakítani a hagyományos faanyagot.

A kicsiny szerkezetek egymással összekapcsolódva immár az egyedül leküzdhetetlennek bizonyult akadályokkal is könnyedén megbirkóznak.

hirdetés

Egy SSAB nevű vállalattal együttműködésben jelentős részben környezetbarát acél alkotta teherhordó járművet hozott létre a Volvo.

A Facebook Bombyx néven létrehozott egy robotot, amely immár akár a levegőben húzódó távvezetékeket is le tudja fedni száloptikás internetkábelekkel.

hirdetés

Ha a kalkulációk helyesek, az egyik Föld-közeli aszteroidát majd szétvetik az értékes nyersanyagok, és a kisbolygón az ércbányászati tevékenység elindítása kimondottan célszerű lehet.

Lélegzetelállító felvételt küldött a Merkúrról a BepiColombo nevű, közös japán-európai misszióban résztvevő, szállításért felelős űrhajó.

A fenntartható repülőgép-üzemanyagok tesztelésére és hitelesítésére szolgáló központot (Sustainable Aviation Fuels Innovation Centre, azaz SAF-IC) építenek Sheffieldben.

Formavilágában a Boston Dynamics híres és kicsit ijesztő mechanikus teremtményét idéző, csak annál sokkal kisebb és olcsóbb szerkezetet alkottak Hongkongban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Az ellentmondások ágazata

A 2019 őszén Frankfurtban megrendezett és sok tekintetben megújulásra szoruló IAA nemzetközi autókiállítást új szellemiséggel, azaz megújított tartalommal és formában telepítették át a bajor fővárosba. 

Két nap a logisztikáról

Október elején pár napra Visegrád vált az ország egyik legfontosabb logisztikai központjává. Nem a nemzetközi áruszállítási forgalom vagy egy zsúfolt raktár tette azzá, hanem az a több mint 200 nagyvállalati logisztikai vezető, aki a Klub által szervezett konferencián vett részt.

Első hallásra talán furcsának tűnik, hogy miért vesz részt a SZTAKI munkájában egy formatervező művész is, azonban jobban megismerve Ottonie von Roeder motivációját és korábbi munkásságát, mi sem egyértelműbb. A művésznő aktuális témát feszeget, ráadásul olyan eszközökkel, amelyek egyszerre tűnnek sci-finek és válnak napról napra valósággá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés