hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Itt a világ legnagyobb 3D-nyomtatógépe: a MasterPrint, amely hőre lágyuló polimer alkatrészeket és késztermékeket nyomtat. 

Az állami tulajdonú, CRRC nevű vállalat által legyártott vonat elméletileg akár a 600 kilométer per órás tempót is képes kicsikarni magából.

A nők foglalkoztatásának ösztönzése az innovációban és a szellemi tulajdonjogi területeken számos előnnyel jár.

hirdetés

A University College London által vezetett egyik új projekt keretében 50 szeizmométert telepítenek az Atlanti-óceán fenekére. A tudósok célja, hogy a jelenlegieknél átfogóbb ismereteket szerezzenek a Föld belsejében zajló mozgásokról.

Még idén felbocsáthatják az űrbe a világ első, elsősorban fából készült műholdját. Az Európai Űrügynökség legalábbis már megadta rá az engedélyt.

hirdetés

Finnországi kutatók bemutattak egy gyártási technológiát, amellyel gombafonalakból lehet előállítani az állati bőrhöz hasonló textíliákat.

Az építőipar kettészakadt, a tervezők már 3D-modelleket és digitális ikerpárokat hoznak létre, sajnos a kivitelezőknél sok esetben az is kihívást jelent, hogy miként lehet egy emailben csatolt dokumentumot megnyitni.

Valós időben képes háromdimenziós felvételeket készíteni az egyes sejtekről az UT Southwestern tudósainak új találmánya.

Nagyon sok cégnél kell a semmiből gyorsan létrehozni a távoli munkát biztosító környezetet. Ehhez a legjobb eszköz a VPN, mely biztonságos kapcsolatot nyújt, amit egy SOHO Routeren (MikroTik, TP-Link, Linksys) is ki lehet alakítani.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Elindult a kilábalás, de a két évvel ezelőtti teljesítményt még nem sikerült elérni.

K+F+I

A Nissan új programot indít, mely a Forma-E versenyzők agyfunkciók anatómiai kutatására összpontosít, amelynek során a szakértőka pilóták agyfunkcióit hasonlítja össze a nem versenyző autóvezetőkkel.

Digitális transzformáció

2017 elején két fiatal vállalkozó elhatározta, hogy egy garázsban, függőleges termesztési technológiával, LED-világítás mellett, salátát termel. Mára 7 ezer négyzetméteres vertikális ültetvényük van. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés