hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A közelmúltban újfajta mesterséges szívet ültettek be egy hirtelen fellépő szívelégtelenséget szenvedett, 39 éves férfi testébe a Duke Egyetem kórházának sebészei.

Német szakemberek létrehoztak egy fülbe ültethető eszközt, amellyel a szakorvosok az új koronavírussal megfertőződött emberek állapotának alakulását távolról is nyomon követhetik.

A Pennsylvaniai Állami Egyetem tudósai kifejlesztettek egy új eszközt, amely a diabétesszel együtt élő emberek vércukorszintjét pusztán a bőrre tapasztva is ellenőrizni tudja.

hirdetés

A Nature Medicine folyóiratban megjelent egyik tanulmány bemutatott egy agyi implantátumot, amely valós időben képes megszüntetni a depresszió tüneteit.

A drezdai Leibniz Szilárdtest- és Anyagkutatási Intézet munkatársai kicsiny hajtóművekkel kívánják elősegíteni a lusta spermiumok célba jutását.

hirdetés

Kaliforniában létrehoztak egy élő és mesterséges elemeket egyaránt tartalmazó művesét, amely jelentősen javíthatja a veseelégtelenségben szenvedő betegek életminőségét.

Jelenleg számos agyi felvételt és tesztet kell készíteni a demencia diagnózisához – ezt gyorsítja fel az MI.

Az emberi test szinte minden fehérjéinek szerkezetét előrejelzi a DeepMind algoritmusa. A fejlesztés segíti új gyógyszerek, új gyógykezelések és más alkalmazások kifejlesztésének felgyorsítását.

Egy arizonai fejlesztésnek köszönhetően jelentős korlátoktól szabadulhat meg a módosított neuronok fény alapú működtetésére épülő tudományág.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Az ellentmondások ágazata

A 2019 őszén Frankfurtban megrendezett és sok tekintetben megújulásra szoruló IAA nemzetközi autókiállítást új szellemiséggel, azaz megújított tartalommal és formában telepítették át a bajor fővárosba. 

Két nap a logisztikáról

Október elején pár napra Visegrád vált az ország egyik legfontosabb logisztikai központjává. Nem a nemzetközi áruszállítási forgalom vagy egy zsúfolt raktár tette azzá, hanem az a több mint 200 nagyvállalati logisztikai vezető, aki a Klub által szervezett konferencián vett részt.

Első hallásra talán furcsának tűnik, hogy miért vesz részt a SZTAKI munkájában egy formatervező művész is, azonban jobban megismerve Ottonie von Roeder motivációját és korábbi munkásságát, mi sem egyértelműbb. A művésznő aktuális témát feszeget, ráadásul olyan eszközökkel, amelyek egyszerre tűnnek sci-finek és válnak napról napra valósággá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés