hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A mobilizált orvostechnikai- és gyógyászati segédeszközök az egészségmegőrzés és a gyógyulás szolgálatában. 

Egy, az agyvérzés rehabilitációját célzó találmány lett az első, immár az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal által is jóváhagyott agy-számítógép interfészre épülő rendszer.

Mobiltelefonokhoz és egyéb hordozható készülékekhez fejlesztenek a megtermett laboratóriumi apparátusokkal hasonló precizitással működő, vírusfelismerő érzékelőket a General Electric szakemberei.

hirdetés

Kapszulába zárt, lenyelhető kamerák könnyíthetik meg a daganatos betegségek egyik legveszélyesebb formájának számító bélrák felismerését.

Egy amerikai egyetem szakemberei kifejlesztettek egy gördülékeny additív gyártási technikát, amellyel az eddigi hasonló megoldásoknál megbízhatóbban lehet működő emberi szerveket előállítani.

hirdetés

A Lausanne-i Szövetségi Műszaki Egyetem tudósai kifejlesztettek egy hordható érzékelő chipet, amely az izzadságban képes megmérni a kortizol koncentrációját, és így a pácienseket gyötrő stressz szintjének meghatározására is alkalmas.

Koreai tudósok okostelefonnal vezérelhető, vezeték nélkül feltölthető agyi implantátumot hoztak létre különböző neurodegeneratív betegségek és rendellenességek kezeléséhez.

Bemutatjuk a világ első öntanuló mesterségesintelligencia-alapú érzékelőjét a testen és a fülön viselhető eszközök számára. 

Egyszeri és kicsiny invazív beavatkozással a fülcimpába ültethető és tulajdonképpen szemrevaló vércukorszintmérő ékszert talált fel egy lelkes ifjú kutató.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Koronavírus-járvány hatás

Ausztriában május 19-én újra elérhetővé válnak olyan szolgáltatások, melyek igénybe vételére a koronavírus-járvány miatt hosszú ideig nem volt lehetőség.  

2019 legjobb magyarországi termelővállalata lett a Continental Automotive Hungary Kft.

Az Év Gyára versenyt 2019-ben ötödik alkalommal hirdettük meg, és a korábbi évekhez hasonlóan nehéz dolga volt a zsűrinek. Az erős mezőnyben a vállalatok között több kategóriában is holtverseny alakult ki, az értékelésben pedig nagy szerepet játszottak a gyárlátogatás tapasztalatai. A kategóriagyőzteseket bemutató sorozatunkat most a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti üzemével folytatjuk.

Van még tennivaló

A berlini szövetségi kormány 2018. november 15-én fogadta el azt a stratégiát, melynek célja az MI további fejlesztéséhez és alkalmazásához szükséges politikai keretfeltételek javítása, illetve Németország mint „MI kutatási helyszín” erősítése.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés