hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A közelmúltban újfajta mesterséges szívet ültettek be egy hirtelen fellépő szívelégtelenséget szenvedett, 39 éves férfi testébe a Duke Egyetem kórházának sebészei.

A szúrófegyverek által okozott sérülések vérzésének akadályoztatására fejlesztettek ki egy könnyen és hatékonyan használható szerkezetet Angliában.

Megvan a barcelonai MWC talán egyik legizgalmasabb terméke: a ZTE high-tech okospólója képes a szívműködés, a légzés, az izmok működésének, a testhőmérséklet és az izzadság összetevőinek folyamatos mérésére.

hirdetés

A Northwestern és a George Washington Egyetem kutatói közösen létrehozták a világ első, testben felszívódó szívritmus-szabályozó készülékét.

Amerikai kutatók kifejlesztettek egy agyi implantátumot, amely még az előtt elnyomja a fájdalmat, mielőtt az érdemben kiteljesedhetne.

hirdetés

Az elmúlt években hallhattunk már azokról az emberi szervezetbe ültethető implantátumokról, amelyek a csontszövet növekedését serkenthetik, illetve támogathatják.

A Samsung kutatói nemrég létrehoztak egy, akár használat közben is jelentősen szétfeszíthető OLED-kijelzőt.

Egy, az agyvérzés rehabilitációját célzó találmány lett az első, immár az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal által is jóváhagyott agy-számítógép interfészre épülő rendszer.

Mobiltelefonokhoz és egyéb hordozható készülékekhez fejlesztenek a megtermett laboratóriumi apparátusokkal hasonló precizitással működő, vírusfelismerő érzékelőket a General Electric szakemberei.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Elindult a kilábalás, de a két évvel ezelőtti teljesítményt még nem sikerült elérni.

K+F+I

A Nissan új programot indít, mely a Forma-E versenyzők agyfunkciók anatómiai kutatására összpontosít, amelynek során a szakértőka pilóták agyfunkcióit hasonlítja össze a nem versenyző autóvezetőkkel.

Digitális transzformáció

2017 elején két fiatal vállalkozó elhatározta, hogy egy garázsban, függőleges termesztési technológiával, LED-világítás mellett, salátát termel. Mára 7 ezer négyzetméteres vertikális ültetvényük van. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés