hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Mivel az univerzum sokkal nagyobb, mint amit el tudnánk képzelni, a jelenleg rendelkezésre álló technológiákkal esélyünk sincs egy emberéletnyi idő alatt felfedezni. De azért eljátszhatunk a gondolattal, hogy mi lenne, ha mégis!

A Birminghami Egyetem szeptember 30-án, Nagy Britanniában jelentette be egy új projekt érkezését, amely a hangszórókban található értékes ritkaföldfémek újrahasznosítását szemlélteti.

Az ipar igényeinek megfelelő, maximális színvonalú, korszerű szolgáltatást kínál a Műegyetem új laboratóriuma, mely a Rolls-Royce aktív együttműködésével jött létre.

hirdetés

Két új kínai légi taxi projekt került bejelentésre: az Autoflight V1500M és a Pantuo Pantala - mely utóbbi gyanúsan hasonlít a német Lilium Jethez.

Az Európa Unió által évente szervezett Fiatal Tudósok Versenyén három magyar fiatal különdíjakat kapott.

hirdetés

Bemutatta egyedi fejlesztésű, telepíthető mobil katonai lőkonténerét a Continest Technologies Zrt. a kecskeméti Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató keretében.

A „Fenntartható Zöld Kémia és Mobilitás Kompetencia Központ létrehozása a Szegedi Tudományegyetemen” projekt kapcsán bemutatták az eddig beszerzett eszközöket.

A mesterséges intelligencia és ezen belül a gépi tanulás számos iparágban és alkalmazásban bizonyítja, hogy képes a legfinomabb és legösszetettebb adatmintázatokat is felismerni és elemezni.

Új megoldás születhet a kvantumszámítógépek teljesítményének kiaknázására.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Az ellentmondások ágazata

A 2019 őszén Frankfurtban megrendezett és sok tekintetben megújulásra szoruló IAA nemzetközi autókiállítást új szellemiséggel, azaz megújított tartalommal és formában telepítették át a bajor fővárosba. 

Két nap a logisztikáról

Október elején pár napra Visegrád vált az ország egyik legfontosabb logisztikai központjává. Nem a nemzetközi áruszállítási forgalom vagy egy zsúfolt raktár tette azzá, hanem az a több mint 200 nagyvállalati logisztikai vezető, aki a Klub által szervezett konferencián vett részt.

Első hallásra talán furcsának tűnik, hogy miért vesz részt a SZTAKI munkájában egy formatervező művész is, azonban jobban megismerve Ottonie von Roeder motivációját és korábbi munkásságát, mi sem egyértelműbb. A művésznő aktuális témát feszeget, ráadásul olyan eszközökkel, amelyek egyszerre tűnnek sci-finek és válnak napról napra valósággá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés