hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Amiről korábban azt hittük, hogy a gépek képtelenek lennének elvégezni, arra ma már számítógépeket programozhatunk.

A légköri szén-dioxid megkötésére és eltávolítására alkalmas technológiák hatalmas jelentőséggel bírnak a globális klímakatasztrófa elkerülésében. 

Egy speciális szűrő segítségével percek alatt ihatóvá tehető a tengervíz.

hirdetés

Egy, a Handelsblatt gazdasági-üzleti napilapban a közelmúltban megjelent vélemény szerint Németország mindinkább elveszíti megújulási képességét.

A BioPodok felügyelet nélkül, egy felfújható membrán alatt termelhetnek élelmiszert az űrben.

hirdetés

A Pennsylvania Állami Egyetem kutatói egészen értékes megoldást fejlesztettek, amellyel a nagyobb üvegfelületek is napelemekké válhatnának.

Ígéretes ipari alapanyag, rengeteg jó tulajdonsággal és izgalmas, sokszínű felhasználási körrel. 

Úttörő egészségügyi fejlesztésekkel került az elődöntőbe két magyar csapat az EIT Health InnoStars Awardson, amelyet idén ötödik alkalommal rendeznek meg.

A grönlandi jégtakaró állapotának folyamatos ellenőrzése elengedhetetlen ahhoz, hogy pontos képet kaphassunk a klímaváltozás hatásairól. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Elindult a kilábalás, de a két évvel ezelőtti teljesítményt még nem sikerült elérni.

K+F+I

A Nissan új programot indít, mely a Forma-E versenyzők agyfunkciók anatómiai kutatására összpontosít, amelynek során a szakértőka pilóták agyfunkcióit hasonlítja össze a nem versenyző autóvezetőkkel.

Digitális transzformáció

2017 elején két fiatal vállalkozó elhatározta, hogy egy garázsban, függőleges termesztési technológiával, LED-világítás mellett, salátát termel. Mára 7 ezer négyzetméteres vertikális ültetvényük van. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés