hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Ericsson: az autó lesz a legfejlettebb okoseszköz a jövőben, az autógyártók már szoftvergyártóknak is tekinthetők. 

A nemek közötti digitális szakadék csökkentése társadalmi, gazdasági szükség.

Az ABB Electrification Service üzletága bejelentette, hogy olyan innovatív megoldásokat dob piacra, amelyek az immerzív kiterjesztett valóság segítségével nyújtanak távtámogatást.  

hirdetés

Hat éve indult hódító útjára a Junction-mozgalom Finnországból, az ebből kinövő JunctionX hackathon-sorozat pedig villámgyorsan letarolta a globális tech közösséget és a kódolók kedvencévé vált világszerte.

Rendkívül fontossá vált az otthoni munkavégzés lehetősége nemcsak a munkáltatók, hanem a munkavállalók számára is.

hirdetés

Egy hangyánál is jóval kisebb szárnyas mikrochipet hoztak létre a Northwestern Egyetem tudósai. A kutatók nemes egyszerűséggel az eddigi legapróbb ember alkotta repülő szerkezetként hivatkoznak a találmányukra.

Az EJMSZ-kutatás rámutat, hogy a fiatalok műszaki pályaorientációját továbbra is kiemelten kell kezelni. 

Az EY nemzetközi kutatása szerint ugyan idén még gyakoribbá váltak az internetes támadások, a vállalatok nagy része mégsem fordít elég figyelmet a kibervédelemre.

A dolgozók harmada home office-ban marad, az IT-védekezést is ehhez kell igazítani.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Bár a járvány visszavetette a globális utazási kedvet, a személyes mobilitásról továbbra sem kívánunk lemondani – és szerencsére nem is kell. Erre ugyanis számos ígéretes technológia megoldást kínálhat. 

Első hallásra talán furcsának tűnik, hogy miért vesz részt a SZTAKI munkájában egy formatervező művész is, azonban jobban megismerve Ottonie von Roeder motivációját és korábbi munkásságát, mi sem egyértelműbb. A művésznő aktuális témát feszeget, ráadásul olyan eszközökkel, amelyek egyszerre tűnnek sci-finek és válnak napról napra valósággá.

A legfőbb kihívások: a digitalizáció, klímavédelem és a szakemberhiány mérséklése

A választási eredmények alapján hosszú, hónapokig tartó folyamatnak ígérkezik, amíg megalakul és nyilvánosságra hozza a következő négy évre szóló programját Németország leendő szövetségi kormánya.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés