hirdetés
hirdetés
hirdetés

Különleges időkben kezdte meg működését a Vitesco Technologies debreceni gyára, hiszen a cég jelenleg a spin-off folyamatát éli meg, vagyis leválik a Continental Csoportról.

hirdetés

Míg a digitalizáció a különböző ipari területeken többé-kevésbé már előrehaladott állapotban van, addig a felületkezelés, ezen belül a szemcseszórás- és koptatás területén még igencsak gyerekcipőben jár. 

Világelső innováció: a nyomtatott alkatrészekben integrált szenzorok jelzik, ha esedékes a karbantartás, és figyelmeztetnek túlterhelés esetén.

Akiket a gyártástechnológia szikár feldolgozásán túl könnyedebb formában is érdeklődik a gyártási folyamatok iránt, annak ajánlunk most egy felfedező műsort!

Az ipar 4.0, a dolgok internetje, vagy ismertebb nevén az IoT, a big data és a smart gyárak nem csak divatos hívószavak. A gép-gép közötti kommunikáció koncepciója és az integráció egyre inkább létfontosságúvá válik számos termelő iparágazat fejlesztésében.

Íme három új 3D-nyomtató FDM, P3 és SAF-technológiával, amelyek jelentősen képesek fellendíteni az additív gyártást, amelyre példákat is mutatunk. 

hirdetés

Az új, innovatív szárítók akár 40 százalékos energiamegtakarításra képesek az alkatrészek szárításakor a koptatóeljárásokat követően.

A szálhúzásos gyártási technológia (FFF) felső kategóriáját képviselő EVO-Tech ipari 3D-nyomtatói mostantól hazai márkaképviselettel Magyarországon is elérhetőek.(X)

2020-ban a Festo 40 százalékkal tudta növelni az akkumulátorgyártáshoz használt gépek és rendszerek értékesítését, amelyet az akkumulátorcella-gyártás és az e-jármű alkatrészek automatizálása iránti kereslet növekedése gerjesztett.

Az Emerson új, pneumatikus rendszerekre vonatkozó, zónaalapú biztonsági elképzelése leegyszerűsíti a redundáns pneumatikus biztonsági körök tervezését.

A gázok láthatatlanok, szerepük mégis lényeges az additív gyártás során. A 3D-nyomtatási eljárás, illetve az alapanyag függvényében különböző tisztaságú gázokat alkalmaznak védő, szállító vagy hűtési feladatokra. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Koronavírus-járvány hatás

Ausztriában május 19-én újra elérhetővé válnak olyan szolgáltatások, melyek igénybe vételére a koronavírus-járvány miatt hosszú ideig nem volt lehetőség.  

2019 legjobb magyarországi termelővállalata lett a Continental Automotive Hungary Kft.

Az Év Gyára versenyt 2019-ben ötödik alkalommal hirdettük meg, és a korábbi évekhez hasonlóan nehéz dolga volt a zsűrinek. Az erős mezőnyben a vállalatok között több kategóriában is holtverseny alakult ki, az értékelésben pedig nagy szerepet játszottak a gyárlátogatás tapasztalatai. A kategóriagyőzteseket bemutató sorozatunkat most a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti üzemével folytatjuk.

Van még tennivaló

A berlini szövetségi kormány 2018. november 15-én fogadta el azt a stratégiát, melynek célja az MI további fejlesztéséhez és alkalmazásához szükséges politikai keretfeltételek javítása, illetve Németország mint „MI kutatási helyszín” erősítése.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés