hirdetés
hirdetés
hirdetés

Egyszerűbbé tehetők és felgyorsíthatók a fejlesztési, gyártási és ellenőrzési folyamatok. 

hirdetés

A Festo új Durrer VCS vákuumhűtési megoldása megmutatja, hogyan lehet a frissen sütött termékeket vákuum segítségével néhány perc alatt lehűteni.

Az új berendezés tartósan növeli a teljesítményt, a stabilitást és a pontosságot a korábbi 5-tengelyes modellekhez képest.

A rozsdamentes acél alacsony karbantartási igénye, vonzó megjelenése, valamint egyedi tulajdonságai miatt kiváló választás többféle mérnöki alkalmazáshoz. 

Az ipar területére is jellemző a folyamatos innováció. A versenyben maradás feltétele ugyanis a nyitottság az újszerű megoldásokra, amelyek alternatívákat, optimalizálási lehetőségeket nyújtanak az adott gyártási szektorban.

Az alkatrészek és szerszámok hagyományos hidegtisztítós, oldószeres tisztításához képest a MEWA által kínált, biológiai alapon működő alkatrészmosó berendezések környezetkímélő megoldást jelentenek. 

hirdetés

Új, sokoldalú és pontos megmunkálóközpontot hoz forgalomba a Hurco. A VMX 50 Di az alumíniummegmunkálásban kisebb és nagy munkadarabok készre forgácsolásában is kiveheti a részét.

Egyre több helyen találkozhatunk a mesterséges hús fogalmával (a húspótlók mellett), és inkább a mindennapi étkezés részévé válnak ezek az élelmiszerek. Az izraeli „húsgyár” átadása újabb lendületet jelenthet az iparág számára.

Digitalizálás, automatizálás és okos asszisztensrendszerek könnyítik meg a mindennapi munkát a műanyag-feldolgozásban.

A PET-palackok újrahasznosítását és a gumiabroncsgyártásban való alkalmazását lehetővé tevő technológiát a Continental a rostszakértő OTIZ-zel közösen fejlesztette ki.

Az új oltóanyagok kémiailag semlegesek, tűzzel érintkezve nem váltanak ki veszélyes reakciókat, és nem hagynak hátra káros melléktermékeket. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Az ellentmondások ágazata

A 2019 őszén Frankfurtban megrendezett és sok tekintetben megújulásra szoruló IAA nemzetközi autókiállítást új szellemiséggel, azaz megújított tartalommal és formában telepítették át a bajor fővárosba. 

Két nap a logisztikáról

Október elején pár napra Visegrád vált az ország egyik legfontosabb logisztikai központjává. Nem a nemzetközi áruszállítási forgalom vagy egy zsúfolt raktár tette azzá, hanem az a több mint 200 nagyvállalati logisztikai vezető, aki a Klub által szervezett konferencián vett részt.

Első hallásra talán furcsának tűnik, hogy miért vesz részt a SZTAKI munkájában egy formatervező művész is, azonban jobban megismerve Ottonie von Roeder motivációját és korábbi munkásságát, mi sem egyértelműbb. A művésznő aktuális témát feszeget, ráadásul olyan eszközökkel, amelyek egyszerre tűnnek sci-finek és válnak napról napra valósággá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés