hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A szerszámgépipar – ahogy a legtöbb iparág – szenved a jelenlegi gazdasági helyzettől, és kénytelen a jövő témáinak szentelni magát. Összefoglaltuk a legfontosabb szerszámipari trendeket.

Az új fejlesztésű koptatókőformával a Rösler magasra rakja a mércét az észszerű felületkezelés területén.

Új szerszámokkal bővült a Paul Horn GmbH cirkulár maró palettája. A 304-es széria menetmaró tagjai rész- vagy teljes profilú kialakításban érkeznek, segítségükkel 8 milliméteres (0,315") magátmérőig alakíthatók ki anyamenetek.

hirdetés

Egy új, polimer menetes anyával a nagy terhek is kenésmentesen állíthatók be.

Az utóbbi években számos gyártóvállalat felismerte, hogy az ökológiai lábnyom csökkentése az üzletnek is jót tesz. (X)

hirdetés

Az energiahatékonyság nem csak az utakon játszik fontos szerepet. Már a gépjárműgyártás során is segítenek okos automatizálási megoldások az energia- és költségmegtakarításban. A Madridban található IVECO üzem élen jár az energiahatékony megoldásai révén.

A kicsi és nagy teljesítményű egyenáramú motorok kulcsfontosságúak az egyre jobban integrált rendszerek fejlesztésében. Ezek a motorok számos ágazatban számítanak műszaki szempontból éllovasnak.

Az újrafelhasználható törlőkendők tökéletes tisztaságot biztosítanak az iparban és a műhelyekben egyaránt.

A 2021-es év is hozott újdonságokat az M+E életébe. Egyrészt tavasztól új márkával bővült a termékportfólió: a japán KIWA megmunkálóközpontjaival, valamint a kínálatból már ismert gyártók is új gépekkel, megoldásokkal álltak elő idén. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Az ellentmondások ágazata

A 2019 őszén Frankfurtban megrendezett és sok tekintetben megújulásra szoruló IAA nemzetközi autókiállítást új szellemiséggel, azaz megújított tartalommal és formában telepítették át a bajor fővárosba. 

Két nap a logisztikáról

Október elején pár napra Visegrád vált az ország egyik legfontosabb logisztikai központjává. Nem a nemzetközi áruszállítási forgalom vagy egy zsúfolt raktár tette azzá, hanem az a több mint 200 nagyvállalati logisztikai vezető, aki a Klub által szervezett konferencián vett részt.

Első hallásra talán furcsának tűnik, hogy miért vesz részt a SZTAKI munkájában egy formatervező művész is, azonban jobban megismerve Ottonie von Roeder motivációját és korábbi munkásságát, mi sem egyértelműbb. A művésznő aktuális témát feszeget, ráadásul olyan eszközökkel, amelyek egyszerre tűnnek sci-finek és válnak napról napra valósággá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés