hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A szerszámgépipar – ahogy a legtöbb iparág – szenved a jelenlegi gazdasági helyzettől, és kénytelen a jövő témáinak szentelni magát. Összefoglaltuk a legfontosabb szerszámipari trendeket.

A világ változik körülöttünk. Az utóbbi néhány évben felbukkantak olyan eszközök, lehetőségek, amelyekről korábban nem is álmodhattunk. Mesterséges intelligencia. Gépi tanulás. Virtuális valóság. 3D-fémnyomtatás. 

Gyakorlatilag bármilyen vezetőképes anyag megmunkálható vele, jó méretpontosság és felületi érdesség érhető el, és az anyagban maradó feszültségre sem kell számítanunk.

hirdetés

Bemutatjuk a HSG legújabb, saját fejlesztésű lézervágófejeit, melyek kifejezetten a nagyteljesítményű fiber lézervágógépek teljesítményét használják ki, optimalizálják azok hatékonyságát.

Ez a technológia hosszú évtizedek óta kéz a kézeben jár az iparral.

hirdetés

Olyan új szárítókat mutatunk, amelyek akár 40 százalékos energiamegtakarítást jelentenek az alkatrészek szárításakor.

Két új, kifejezetten hőálló szuperötvözet (HRSA) anyagok megmunkálására tervezett esztergálási minőséget mutatunk be. 

Ha nem csupán növelni akarjuk a váltólapkák élettartamát, hanem egyben csökkenteni az eszközköltséget is, akkor a belső hűtőfolyadék-ellátással bíró vágótárcsákat kell választani.

A szerszámkopás előrejelzése a folyamatbiztonság és a hulladék csökkentése érdekében az acélesztergálásban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Elindult a kilábalás, de a két évvel ezelőtti teljesítményt még nem sikerült elérni.

K+F+I

A Nissan új programot indít, mely a Forma-E versenyzők agyfunkciók anatómiai kutatására összpontosít, amelynek során a szakértőka pilóták agyfunkcióit hasonlítja össze a nem versenyző autóvezetőkkel.

Digitális transzformáció

2017 elején két fiatal vállalkozó elhatározta, hogy egy garázsban, függőleges termesztési technológiával, LED-világítás mellett, salátát termel. Mára 7 ezer négyzetméteres vertikális ültetvényük van. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés