hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A baden-württembergi napenergia-  és hidrogénkutatási központ és a Szövetségi Energetkai és Vízgazdálkodási Szövetség adatai szerint a szélkerekeknek, a napkollektoroknak és más megújuló energiaforrásoknak a teljes áramfelhasználásban elért részaránya megközelítette az 50 százalékot. 

Pányvával kikötött, repülő turbinákkal kívánja töredékére csökkenteni a szélenergia-termelés költségét egy Kitekraft nevű német társaság.

Az OCT-technológiának köszönhetően minimális ráfordítással telepíthető a szünetmentes tápegységcsalád.

hirdetés

A Centrica Business Solutions kombinált hő- és villamosenergia- (CHP) generátora és abszorpciós hűtője biztosítja a megmunkálógépek szünetmentes üzemelését, fűtést és hűtést végez, valamint 14 százalékkal csökkenti a szén-dioxid kibocsátását.

A legkisebb kontinensen megtermelt energiát 800 kilométernyi földfelszíni és 4200 kilométernyi tenger alatti nagyfeszültségű vezeték továbbítaná a városállamhoz.

hirdetés

2021. szeptember 21-én üzembe helyezték Pécsett a több mint 100 éves építőipari nagyvállalat egyedülálló, Terrán Generon napelemes tetőcserép gyárát.

Korábban nem tapasztalt hatékonyságú kereskedelmi méretű napelemet hozott létre egy SunDrive nevű ausztrál vállalat, amikor is az ezüst helyett egy másik közismert anyagot kezdett felhasználni az elektromosság begyűjtéséhez.

A „zölddé válás” sokkal több, mint egy divatos jelmondat. A vállalatok sok pénzt takaríthatnak meg, csökkenthetik az ökológiai lábnyomukat és sok más előnyre tehetnek szert, ha környezetbarát technológiákra és eljárásokra váltanak. (X)

A maga nemében egyedülálló, vízhűtést nem igénylő, tórium alapú sóolvadékos atomreaktort tesztelnek a kínai kormányzat szakemberei.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Az ellentmondások ágazata

A 2019 őszén Frankfurtban megrendezett és sok tekintetben megújulásra szoruló IAA nemzetközi autókiállítást új szellemiséggel, azaz megújított tartalommal és formában telepítették át a bajor fővárosba. 

Két nap a logisztikáról

Október elején pár napra Visegrád vált az ország egyik legfontosabb logisztikai központjává. Nem a nemzetközi áruszállítási forgalom vagy egy zsúfolt raktár tette azzá, hanem az a több mint 200 nagyvállalati logisztikai vezető, aki a Klub által szervezett konferencián vett részt.

Első hallásra talán furcsának tűnik, hogy miért vesz részt a SZTAKI munkájában egy formatervező művész is, azonban jobban megismerve Ottonie von Roeder motivációját és korábbi munkásságát, mi sem egyértelműbb. A művésznő aktuális témát feszeget, ráadásul olyan eszközökkel, amelyek egyszerre tűnnek sci-finek és válnak napról napra valósággá.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés