hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A sebészetből jól ismert “key-hole” eljárás mintájára kutatók a bányászati alkalmazás lehetőségeit vizsgálják. 

A hagyományos lítium-ion akkumulátorokkal szemben a grafén-alumínium-ion akkumulátorok akár háromszoros élettartammal rendelkezhetnek.

Kettő hatalmas, 500 megawatt kapacitású sűrített levegős energiatároló üzemet létesít Kaliforniában egy Hydrostor nevű vállalat.

hirdetés

Az alábbiakban megvizsgáljuk, hogy miként lehetséges a technológiát, a folyamatokat és költségeket összehangolni és optimalizálni az ipari hálózatokban.

Az utóbbi években a termelési folyamatok komplexitása folyamatosan nőtt, mivel a modern gépekben és rendszerekben egyre több adatot rögzítenek és kapcsolnak össze. (X)

hirdetés

Hosszú élettartam, megbízhatóság és kiváló hatásfok jellemzi az új, PS-sorozatú tápegységcsaládot.

Módszerek a hőmérséklet érintés nélküli és „optikai” mérésére – kevésbé ismert termográfiai eljárásokat mutatunk be.

Az Oxford Brookes Egyetem egyik új kutatása szerint a vertikális tengelyű turbinákból álló szélerőműfarmok zöldenergia-termelés tekintetében a jelenlegi komplexumoknál sokkal hatékonyabbak lehetnek.

Az Enterprise Group, a magyarországi CAD/CAM/PLM piac meghatározó szereplőjeként küldetésének tartja a gépészeti tanulmányokat oktató, közép- és felsőoktatási intézmények tanárainak, valamint hallgatóinak folyamatos képzését.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Koronavírus-járvány hatás

Ausztriában május 19-én újra elérhetővé válnak olyan szolgáltatások, melyek igénybe vételére a koronavírus-járvány miatt hosszú ideig nem volt lehetőség.  

2019 legjobb magyarországi termelővállalata lett a Continental Automotive Hungary Kft.

Az Év Gyára versenyt 2019-ben ötödik alkalommal hirdettük meg, és a korábbi évekhez hasonlóan nehéz dolga volt a zsűrinek. Az erős mezőnyben a vállalatok között több kategóriában is holtverseny alakult ki, az értékelésben pedig nagy szerepet játszottak a gyárlátogatás tapasztalatai. A kategóriagyőzteseket bemutató sorozatunkat most a Continental Automotive Hungary Kft. budapesti üzemével folytatjuk.

Van még tennivaló

A berlini szövetségi kormány 2018. november 15-én fogadta el azt a stratégiát, melynek célja az MI további fejlesztéséhez és alkalmazásához szükséges politikai keretfeltételek javítása, illetve Németország mint „MI kutatási helyszín” erősítése.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés