hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Az autó- és gépiparhoz hasonló forradalomra figyelhetünk fel az élelmiszeriparban is. A fejlett agrártechnológiának és a mezőgazdaság megújulásának köszönhetően ma már az élelmiszerek és ételalapanyagok előállítása is modernizálódik.

Az elmúlt évek, évtizedek logisztikai törekvése az volt, hogy kontinenseken át, globális láncba kapcsolja a nemzetek termeléseit, amelyben az alapanyagok vándorolnak egy körforgás részeként, az ellátási lánc szorosan átszövi a termelés szövetét.

Bár a járvány visszavetette a globális utazási kedvet, a személyes mobilitásról továbbra sem kívánunk lemondani – és szerencsére nem is kell. Erre ugyanis számos ígéretes technológia megoldást kínálhat. 

hirdetés

Ezzel a kiadvánnyal a magyarországi állapotok bemutatásán, a nemzetközi kitekintésen túlmenően egyfajta ipari robotkatalógust nyújtunk át az iparági szereplőknek. 

Szeptemberi lapszámunkban arra vállalkoztunk, hogy áttekintsük, hogyan formálódik a pneumatika és az ipari automatizálás az IIoT-rendszerek térnyerésének hatására, és igyekszünk több szempontból megvizsgálni a kkv-szektort érintő kérdéseket is a témában. 

A magazin augusztusi számában felvázoljuk a legfontosabb energetikai trendeket. Megvizsgáltuk, hogy miként mozgatja az ipart az energetika, milyen megújuló lehetőségek állnak rendelkezésre az élőkörnyezetünk megóvására és a fenntarthatóság  maximalizálására. 

A magazin júniusi számában felvázoljuk a legfontosabb szerszámgépipari trendeket, amelyekről a kkv-szektor képviselőivel is volt lehetőségünk beszélgetni.

hirdetés

Májusi lapszámunk fókuszában az innováció áll. Felkutattunk olyan fejlesztéseket, amelyek a mindennapi problémákra kínálnak megoldást, legyen szó egy egészségügyi újításról, egy új gépészeti technológiáról vagy egy egyszerű használati tárgyról.

Áprilisi lapszámunk fókuszában a szinte észrevehetetlen, gyakorlatilag láthatatlan technológia, a kibervédelem áll. 

A fémmegmukálás, ahogy már hosszú évtizedek óta, úgy napjainkban is az egyik legtöbbet emlegetett szegmense az ipari termelésnek. Márciusi lapszámunknak a fémipar a fókusztémája.

A következő digitális oldalakat lapozva egy igazán forró téma talán kevéssé körüljárt aspektusait boncolgatjuk: decemberi fő témánk az 5G-hálózatok kiépítése és hatásuk az iparra, a gyártásra és közvetve mindennapi életünkre.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Címlapon

Gazdaság

Egyre nagyobb szelet jut a kontinens országainak a high-tech tortából.

Minőségbiztosítás másként

Az élelmiszeripar egy különösen innovatív terület, ahol fő cél a termelésen túl a megfelelő minőség biztosítása. Digitalizált folyamatokkal mindez költséghatékonyan biztosítható.

Differenciált, sokoldalú és dinamikus

Teljesen alapvetőnek gondoljuk, hogy az áruházak polcai telítettek, hogy sokféle és magas minőségű élelmiszer közül választhatunk a boltokban.

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés