hirdetés

Integrált rendszerek

Big data az ipar 4.0-ban online röntgenvizsgálattal

Az ipar 4.0, a dolgok internetje, vagy ismertebb nevén az IoT, a big data és a smart gyárak nem csak divatos hívószavak. A gép-gép közötti kommunikáció koncepciója és az integráció egyre inkább létfontosságúvá válik számos termelő iparágazat fejlesztésében.

hirdetés

Mint minden vizsgálati berendezés, az online röntgenátvilágító berendezések sem tévedhetetlenek. Amikor a rendszer egy lehetséges hibát észlel, az alkatrészt azonnal leveszik a gyártósorról, és a legtöbb esetben a darab leselejtezésre kerül. Nincs idő egy alaposabb vizsgálatra, hiszen egy másik nyomtatott áramköri lap várakozik a gyártás folytatására. Ez a hamis meghibásodások magas arányát eredményezi, ami megnövekedett hulladékmennyiséget és költséget is jelent. Itt kerül előtérbe az online röntgen és a gyártás integrációja.
Teljesen integrált rendszerek esetén az inline rendszer azonnal információt küldhet egy potenciálisan hibás alkatrészről egy online röntgenberendezésbe, amely a fő összeszerelő sor mellett helyezkedik el. Itt az online rendszer képes értelmezni az adatokat, és alaposabban meg tudja vizsgálni azokat a területeket, amelyeket az inline rendszer már gyanúsnak talált. Így van lehetőség egy második pillantást vetni a hibásnak feltételezett alkatrészre anélkül, hogy lelassítaná a termelési folyamatot.

Az online rendszer lehetővé teszi az emberi beavatkozást annak megállapítására, hogy az alkatrész valóban hibás-e, vagy esetleg hamis meghibásodást észlelt-e a rendszer. Mindeközben a menedzsment rengeteg információt kap arról, hogy pontosan mi volt a hiba, és hol kell további ok-okozati elemzést folytatni, amely lehetővé teszi a további megelőző intézkedések bevezetését a gyártásban.

Adatáramlás és kiértékelés egy okosgyárban
Adatáramlás és kiértékelés egy okosgyárban

Smart Factory

Az Yxlon International GmbH röntgenátvilágító berendezéseket gyártó vállalat elektronikai iparnak szánt Smart Factory-megoldását ProLoop-rendszernek nevezte el. A berendezés tesztelése egy elektronikai alkatrészeket gyártó ügyfelüknél történt. A tesztfázis során a következő megállapításokat tették.

A hagyományos gyártási folyamattal készült PCB-k hibaaránya – melyek további manuális vizsgálatot igényeltek mikroszkóppal vagy offline röntgenvizsgálattal – körülbelül 10 százalékra volt tehető. Ezekkel a vizsgálatokkal átlagosan 30 perc telt el. A tesztelési időszak alatt mért átlagos vizsgálati és visszaigazolási idő 4,6 perc volt a ProLoop-megoldás használatával, mely magában foglalja a betöltést, a rendszer bemelegítését és a minta kivételét is a rendszerből. Ez azt jelenti, hogy a Smart Factory-megoldás használatával a jóváhagyási folyamat 6,5-szer hatékonyabb, valamint a releváns gyártási idő és anyagi ráfordítás 85 százaléka megtakarítható.
Ez az első lépés, aminek következtében valóban intelligens gyárak felépítése válik megvalósíthatóvá.

Röntgenátvilágító berendezés online integrációval
Röntgenátvilágító berendezés online integrációval

Cikkünk eredetileg a GyártásTrend áprilisi lapszámában jelent meg.

(forrás: Grimas/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés