hirdetés
hirdetés

Bosch Rexroth az FMCG-piacon

Technológiákon átívelő kompetencia

A Bosch Rexroth a gyorsan mozgó fogyasztási cikkekkel foglalkozó ügyfelei számára a gépelemek és automatizálási megoldások egyik legszélesebb választékát kínálja egy kézből: legyen szó akár szállításról, keverésről, feldolgozásról, töltésről, összecsomagolásról vagy palettázásról. Kulcsrakész megoldást biztosítunk a konzultációtól kezdve a tervezésen és szimuláción át az IT-integrációig és kivitelezésig.

hirdetés

Az FMCG-ipar számára az egyik legfontosabb kérdés az alapanyagok és késztermékek biztonságos, megbízható és gyors mozgatása és annak automatizálása az üzemen belül. A Bosch Rexroth erre a célra alkotta meg teljes körű automatizálási megoldását, a ctrlX AUTOMATION-t. A termékportfólió minden szükséges elemet tartalmaz automatizálási feladatainak megoldásához, ráadásul kompakt, moduláris gépek alkalmazását teszi lehetővé kevesebb hardver, gyorsabb üzembe helyezés és csökkentett szoftvertelepítési idő mellett. Az automatizálási megoldás rugalmas alkalmazásalapú felületen konfigurálható, és a programozási nyelv szabadon megválasztható. Az alkatrészek szervizelési időszaka kiterjeszthető akár 25 évre, így biztosítva automatizálási rendszere hosszú távú rendelkezésre állását.

A Bosch Rexroth szereléstechnikai megoldásai biztosítják, hogy a nyersanyagok akkor érkezzenek a megfelelő munkafázisba, amikor azokra szükség van, és a késztermékek pontosan akkor kerüljenek elszállításra, amikor az időben a legmegfelelőbb. Ennek érdekében lean szemléletű, optimalizált folyamatokat és alapanyag-áramlást biztosítunk intelligens és hálózatba kapcsolt termékeinkkel a rövidebb ciklusidők megtartása érdekében.

Komplex megoldások az értéklánc mentén, egy kézből

A VarioFlow Plus szállítópálya-rendszerünk moduláris és flexibilis kialakítású, egyszerűen összeszerelhető, rozsdamentes acél kivitelének köszönhetően pedig ultratiszta gyártási környezetben is használható. Tervezőszoftvert és konfigurációs eszközöket is biztosítunk hozzá.

Az ActiveAssist termékünk az operátorok számára nyújt aktív támogatást a kézzel történő összeszerelési folyamatokban. Az ActiveAssist RFID vagy vonalkód alapján azonosítja a munkadarabot, és megjeleníti az adott munkatervet, projektutasítást a képernyőn vagy a dolgozó szerelőasztalán. A megfelelő kisalkatrész-tárolókat apró jelzőfények világítják meg, és a rendszer a használandó eszközt is megmutatja az operátornak. A folyamatok során 3D-kamerák ellenőrzik a kézmozgást. Ha lezárult az adott munkavégzési folyamat, a dolgozó megerősítést ad erről az érintőképernyő vagy a munkaállomásra vetített virtuális „kapcsoló” kikapcsolásával. A rendszerbe hardverelemek is beépíthetők, illetve az összeszerelési feladatokban segítenek nagy pontosságú csavarozási megoldásaink is.

A Bosch Rexroth ugyanakkor az intralogisztikában is képes teljes körű megoldást biztosítani az APAS kollaboratív robotcsaláddal és az ActiveShuttle intralogisztikai robottal. Mivel az APAS-t gyorsan és igény szerint a különböző feltételekhez lehet igazítani, így kiemelkedő mértékben hozzájárulnak a folyamatok optimalizálásához. Velük akár a legkisebb gyártási darabok is költséghatékonyan legyárthatók. Az emberrel együttműködni képes robotok közvetlenül, de legfontosabb szempontként biztonságosan, védőcella nélkül képesek az emberrel együtt dolgozni. Az ActiveShuttle könnyen beilleszthető a meglévő gyárinfrastruktúrába, átalakítás nélkül. Egyszerűen kezelhető, teljesen hálózatba kapcsolt és biztonságos a használata. Automatizálhatóvá teszi a gépek kiszolgálását és a késztermékek elszállítását. Az eszköz rendkívül rugalmas, és segítségével megbízható módon szállíthatók a KLT tárolódobozok, hiszen több koncepció megvalósítására is képes a ciklikustól az igényalapú szállításig.

Az APAS kollaboratív robot és az ActiveShuttle intralogisztikai robot együttműködése
Az APAS kollaboratív robot és az ActiveShuttle intralogisztikai robot együttműködése

Amennyiben szeretne többet megtudni az FMCG-piac számára kínált megoldásainkról, látogasson el a boschrexroth.hu/fmcg weboldalra.

Cikkünk eredetileg a Food Techline 2020 kiadványunkban jelent meg.

(forrás: Bosch Rexroth)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés