hirdetés
hirdetés

GrindingHub

Önálló vásárt kap a köszörüléstechnika Stuttgartban

2022. május 17. és 20. között fogják első alkalommal megtartani GrindingHub néven a köszörüléstechnika újonnan életre hívott szakvásárát a suttgarti vásárközpontban.

hirdetés

Manapság ritkaságszámba megy, ha egy vásári híradás nem arról szól, hogy a koranavírus-járvány sokadik hulláma miatt a szervezők törölni kényszerülnek valamely seregszemlét, de legalább is valós körülmények közül az online térbe terelik. Az meg egyenesen üdítő kivételnek számít, amikor egy teljesen új rendezvény útjára bocsátását jelentik be. Igaz, nem erre az évre született meg az elhatározás, de jövőre már látogatókat fogad az esemény, amelyet a köszörüléstechnika új centrumának, nemzetközi viszonylatban vezető szakvásárának szánnak. A kétéves ciklusú GrindingHub szakmai rendezője a Német Szerszámgépgyártók Szövetsége (VDW), együttműködésben a Stuttgarti Vásárvállalattal és a Svájci Gép-, Villamos és Fémipari Szövetség (Swissmem) szerszámgépes és gyártástechnikai tagozatával. Az expó bemutatkozása május 17. és 20. között lesz Baden-Württemberg szövetségi tartomány székhelyén.

A jövő évtől GrindingHub néven önálló vásáron mutatkoznak be a köszörülési technológiák innovációi
A jövő évtől GrindingHub néven önálló vásáron mutatkoznak be a köszörülési technológiák innovációi

A GrindingHub kínálatában a szakterület technológiái, folyamatai, a köszörüléstechnika termelékenységének fokozása, ezen belül is automatizálása és digitalizálása áll majd a középpontban. A speciális megoldásokkal a tervek szerint különbemutatókon találkozhatnak a szakemberek. Az új expó elve több lábon áll, így a valós eseményt digitális lehetőségekkel kombinálják, és a páratlan, fizikai vásár nélküli években webes konferencia ad betekintést az újdonságokba.

A rendezők az iparág önálló vásárának életre hívását több tényezővel is indokolják. Németországban a köszörülés a szerszámgépes megmunkálás négy legfontosabb gyártási eljárása között foglal helyet, és 2020-ban 870 millió értékben bocsátottak ki gépeket ebben az ágazatban. Világviszonylatban a legnagyobb berendezésgyártók között Németországot, Japánt és Svájcot találjuk, a köszörüléstechnikai gépek gyártási volumene globálisan 4,9 milliárd eurót tett ki 2019-ben.

(forrás: Messe Stuttgart/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés