hirdetés
hirdetés

Esemény

Nonprofit szervezetek digitális fejlesztéseit támogatja az Invitech

Az Invitech innovációs pályázatára csaknem 70 nonprofit szervezet jelentkezett, amelyek közül négy alapítvány és egy egyesület kapott anyagi támogatást digitális fejlesztéséhez. 

hirdetés

Az Invitech InnoMax-díjat és a hozzá tartozó pénzjutalmat a zsűri döntése értelmében a Pro Gemmo Alapítvány, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány, a Németh Imre Alapítvány és az Anyaoltalmazó Alapítvány, a közönségszavazás győzteseként pedig a Mindenegyüttmegy Egyesület nyerte el.

A Pro Gemmo Alapítvány a győri Mobilis Interaktív Kiállítási Központban szeretne digitális környezetvédelmi oktatásokat tartani az odalátogató iskolás korú gyerekeknek. A szervezet a pályázatában laptop, mobiltelefon és monitor vásárlásához kért és kapott támogatást.

Az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány a tanulási nehézségekkel (például diszlexia, diszgráfia) küzdő fiatalokat segítő, DisHelps elnevezésű applikáció fejlesztését vállalta, ehhez kapott anyagi segítséget.
A Németh Imre Alapítvány pedig az iskolások számára is hozzáférhető drónprogramozási fejlesztéssel pályázott: egy kisebb kezdő és egy nagyobb haladó drón beszerzéséhez kapott plusz forrást.

A pandémiás helyzet generálta eszközpályázat győztese az Anyaoltalmazó Alapítvány lett, az elnyert támogatással a szervezet számítógépeket tud vásárolni, hogy biztosíthassa az online oktatásban való részvételt az alapvítványnál átmenti szállást kereső anyák iskoláskorú gyermekeinek.

A közönségszavazáson a Mindenegyüttmegy Egyesület kapta a legtöbb voksot, a szervezet projektjében az egészséges életmód kultúrájának lehetséges eszközeit és módszereit, szellemi és gyakorlati tudását gyűjti össze és mutatja be közérthető formában egy weboldalon.

A nyertes pályázók összességében több millió forint támogatást kaptak az Invitechtől.

(forrás: Invitech)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés