hirdetés
hirdetés

Elektromobilitás

Szupergyors elektromos töltés a Shellnél

Az árammal meghajtott autók a cég új állomásain szélsebesen szívhatják magukat tele energiával.

hirdetés

A Shell megállapodott a nagyteljesítményű töltőpont-hálózatot üzemeltető IONITY-vel, így kezdetben tíz európai ország 80 legnagyobb autópályán található töltőállomásán teszi lehetővé, hogy az autósok az eddiginél biztosabban tehessék meg a nagy távolságokat.

A nagyteljesítményű töltők áltagosan 5-8 perc alatt töltik fel a legmodernebb elektromos járműveket, háromszor gyorsabban, mint a jelenleg használatban lévő bármely más töltők.

Az IONITY vegyesvállalatot a BMW Csoport, a Daimler AG, a Ford Motor Company és a Volkswagen Csoport az Audival és a Porschéval hozta létre azzal a céllal, hogy 350 kW erősségű töltőpontokból álló hálózatot építsen ki a főbb európai autópályákon.

“Az autósok hosszabb utakra is szeretnének menni az elektromos járműveikkel és biztosak akarnak lenni abban, hogy közben megbízható, kényelmes és alkalmas helyen, gyorsan feltölthetik azokat – mondta Kapitány István a Shell globális ügyvezető alelnöke. – Az európai autópályákra telepített elektromos töltőállomás iránti igény gyorsan növekszik. Ennek megyünk most elébe azzal, hogy az IONITY egyik legnagyobb partnereként elérhetővé tesszük a leggyorsabb töltőpontokat 10 európai országban.”

A megállapodás része a Shell azon globális törekvéseinek, hogy még több és tisztább energetikai megoldásokat nyújtson. Ugyanezt szolgálta ezt megelőzően, hogy felvásárolta az Európa legnagyobb elektromos töltőállomáshálózatát üzemeltető NewMotiont, majd az Egyesült Királyságban a kijelölt Shell töltőállomásokra gyorstöltőket telepített, hogy mind megbízhatóbb töltési megoldásokat kínálhasson az elektromos autóval rendelkezőknek, akár otthon, munkában vagy úton vannak.


Ezért a Shell úgy véli, hogy többen döntenek majd az elektromos járművek vezetése mellett, ha megbízható és kényelmes töltési megoldásokhoz férhetnek hozzá, akkor és ott, ahol szükségük lesz rá.

Az elektromos autótöltő megoldások csak egyik módjai annak, amivel a Shell több és tisztább energiát szeretne biztosítani napi 30 millió kiskereskedelmi fogyasztójának. Emellett folyamatosan dolgozik a hagyományos üzemanyagok hatékonyságának növelésén is és támogatja az olyan alacsony kibocsátású, közlekedésben használt üzemanyagok fejlesztését, mint amilyen a hidrogén, a bioüzemanyagok és a földgáz.

„Az IONITY és a Shell közös célja az, hogy megbízható és gyors töltési infrastruktúra biztosításával, elektromos járművel is lehetővé tegyék a kényelmes és hosszú távú utazásokat Európában – mondta Dr. Michael Hajesch, az IONITY vezérigazgatója. –

Erőink egyesítésével a Shell kiskereskedelemben régre nyúló történelmét és tapasztalatát ötvözzük a mi modern, gyors töltési technológiánkkal. Ez jelentősen megnöveli majd az elektromos járműveket vezető vásárlóink elégedettségét.”

(forrás: Shell/GyártásTrend)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cik[215587] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés