hirdetés
hirdetés

Shower Power

Zuhanyvíz-meghajtású Bluetooth-hangszóró

A zuhanyból kizúduló víz által működtetett hangszóróval igyekszik (a felhasználó számára) még szórakoztatóbbá tenni a fürdés alatti kornyikálást egy Ampere nevű startup.

hirdetés

Ugyan ma már sok, zuhanyzás közben is használható Bluetooth-hangszóró létezik, ezeket az újratöltéshez általában el kell távolítani a helyükről. Egy Ampere nevű amerikai startup kifejlesztett egy verziót, amelynek akkumulátorát a mozgásban lévő zuhanyvízzel lehet feltölteni. A Shower Power nevű készüléket csak fel kell csavarni a falból kijövő zuhanycsőre, és a másik oldalon bármely szabványos zuhanyrózsa rátekerhető.

Shower Power (Forrás: Ampere)
Shower Power (Forrás: Ampere)

Amikor a tisztálkodó felhasználó megnyitja a csapot, a meglóduló víz forgásba lendíti a hangszóróba szerelt és egy kicsi generátorhoz csatlakoztatott járókereket. A szerkezet 2600 milliamperórás akkumulátorát ez a generátor diktálja tele energiával. A természetesen vízálló Shower Power a versenytársak termékeihez hasonlóan Bluetooth-kapcsolaton keresztül egy okostelefonról vagy táblagépről játssza le a hanganyagot. Víz folyatása nélkül, teljes töltöttségi szinten az elem 14 órányi zenehallgatást tesz lehetővé. A műsorfolyamot az eszközön elhelyezett gombok, vagy egy vezeték nélküli távirányító segítségével lehet a kívánt mederben tartani, az utóbbi kelléket azonban már nem a zuhanyvíz tartja működésben.

Shower Power (Forrás: Ampere)
Shower Power (Forrás: Ampere)

Maga a hangszóró egyébként kizárólag óceánból kihalászott műanyagból készül, és állítólag érdemben nem befolyásolja a zuhanyrózsából előtörő víz nyomását.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: New Atlas)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[262019] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés