hirdetés
hirdetés

SoundBeamer

Zenehallgatás ultrahanggal

Egy Noveto Systems nevű, izraeli cég feltalált egy készüléket, amely új alapokra helyezheti a zenehallgatás élményét.

hirdetés

A szerkezethez kifejlesztett technológia lényege, hogy az akusztikus jeleket a hallgató „elméjébe” bármiféle hagyományos közvetítő eszköz (hangfal, fejhallgató, fülhallgató) nélkül tudja eljuttatni.

A SoundBeamer nevű találmány egy 3D érzékelő modult tartalmaz, amely beméri, majd pedig valós időben nyomon követi a felhasználó hallószervének pozícióját és közben ultrahanghullámokat sugároz felé. A Bluetooth-hangszóróéhoz hasonló kinézetű készülék állítólag „hangzsebeket” (sound pockets) hoz létre a fülek mellett, és kizárólag a hallgató által érzékelhető, térbeli hanghatást teremt.

Forrás: Noveto Systems
SoundBeamer (Forrás: Noveto Systems)

A módszer előnye (és valószínűleg hátránya is egyben), hogy mivel fizikailag semmi nem dugaszolja el a hallójáratot, a felhasználó egyszersmind a környezetéből érkező hangokat is felfogja. Az egész rendszer tulajdonképpen átmenet a fülhallgató és a hangfal között, csak éppen a külvilágtól nem elszigetelten és mégis a környezet megzavarása nélkül hallgathatunk zenét vele.

A fejlesztők reményei szerint a SoundBeamer felhasználóbarát verziójának értékesítése már akár 2021 karácsonya környékén megkezdődhet.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Robb Report)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[263202] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés