Vissza a jövőbe-rajongók figyelem!
A Nike november 28-án dobja piacra a filmben látott surranóhoz hasonló önbefűző cipőjét.

A Nike végre felfedte önbefűző cipője piacra lépésének dátumát. A Vissza a jövőbe című film második részében a Michel J. Fox által viselt lábbeli ihlette a modern ruhadarab megalkotását.

A főleg sportszereket gyártó cég egyik munkatársa Heidi Burgett egy twitteres üzenetben (tweetben) árulta el a HyperAdapt 1.0 forgalomba hozatali dátumát. Ez november 28-a, ám egyelőre sajnos csak néhány dedikált, tengerentúli Nike üzletben lehet majd hozzájutni.

Az árazás egyelőre nem ismert.

A HyperAdapt 1.0 az általunk már tavaly is megemlített technológiával működik, amelynek rövid leírása a következő:

Minden cipőben egy horgászzsinórból és egy, a talpban található nyomásérzékelőből álló kábelrendszert találunk. Amikor behelyezzük a lábunkat, a kábelek algoritmikus nyomáskiegyenlítődésen alapulva a lábunkra szorulnak, és aztán az illeszkedést a nyelv közelében levő két gombbal egész álló nap szabályozhatjuk. Összehúzódáskor, vagy amikor az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony a sarkon található LED-ek világítani kezdenek. A belső elektronikából fakadóan ugyanis a cipőt értelemszerűen időnként fel kell tölteni. Három óra alatt lehet elérni a teljes töltöttségi szintet, amellyel két hétig lehet használni a kuriózumot. A mágnesesen felcsatlakoztatható töltő az Apple Watchnál tapasztalt megoldáshoz hasonlít. A sportszer tetején látható vastag nejlonfűzők csak a vizuális élményt gazdagítják. Bár ezek is megfeszülnek, valójában nem ők igazítják a „csukát” a lábunkra.

A Vissza a jövőbe című film (amerikai) rajongói bizonyára már most örömmámorban úsznak, hogy a moziban látott önbefűző ruhadarab (nagyon kis) testvérét nemsokára tényleg a kezükbe foghatják. A november 28-ig tartó időszakot pedig már fél lábon is ki lehet bírni.

Önbefűzős cipő (Részlet a Vissza a jövöbe 2-ből):