Virtuális nyitja meg kapuit a Metav
Az első, kizárólag digitális formában megtartott rendezvényével jelentkezik a fémmegmunkálás Metav szakvására.

A március 23. és 26. között sorra kerülő rendhagyó, tisztán az online térben lebonyolított Metavon mintegy nyolcvan kiállító lesz jelen hat országból. A szakmai rendező VDW-nek, a Német Szerszámgépgyártók Szövetségének az első kísérleti alkalommal szerényebb célkitűzéseket kellett megfogalmaznia a megszokott, több száz kiállítós vásárok sokszínűségéhez és eredményeihez képest. Most kizárólag a lídgenerálásra összpontosítanak, azaz hogy minél több minőségi érdeklődő felé nyissanak csatornákat. A potenciális vásárlók adatbázisának bővítéséhez a Metav a mottójában, azaz a „Networking einfach dreifach” szlogenben is meghatározott módon három lehetőséget kínál.

A digitális vásárelv hármas kapcsolatépítési pillére közül az első a virtuális kiállítás háromdimenziós standokkal, a következő az intelligens partnerkeresés, a kiállítók és a látogatók érdeklődési azonosság alapján történő összepárosítása, a harmadik pedig a mintegy 35 szakmai előadás online térben. A látogatókat a virtuális Metav kiállítóinak meglepően kreatív megjelenése és digitális információs eszközeinek széles választéka várja.

Cél a valóst leginkább megközelítő vásári élmény

A kiállítás egyik kiemelkedő pontja az önálló kiállítói helyek mellett kialakított Umati közösségi stand. Ezen 12 ipari partner részvételével azt fogják demonstrálni, hogyan működik a gyakorlatban az ipar 4.0 gép-gép kommunikációjának szabványos interfésze.

Emlékeztetőül: a fémmegmunkálás innovációira fókuszáló Metav szakvásár 40 éves jubileumi kiadását tavaly márciusban tartották volna a düsseldorfi vásárvárosban, ezt azonban a koronavírus-járvány első hulláma miatt egy évvel későbbre halasztották a szervezők Metav reloaded elnevezéssel. Azonban a Düsseldorfi Vásárvállalat decemberben bejelentette, hogy az elhúzódó pandémiás bizonytalanságok miatt törli az összes eseményét 2021. áprilisig, így személyes részvétellel az újratöltött Metav is ellehetetlenült. Helyette egy tisztán digitális rendezvény alapjainak lerakása indult meg 2021. március 23. és 26. közöttre, Metav digital megjelöléssel.