Vezeték nélküli töltőt kaphat az iPhone 8
Bizonyos megbízható források felől már most el kezdtek szállingózni az Apple 2017-es okostelefon-modelljeit körüllengő híresztelések.

Ming-Chi Kuo, a KGI Securities Apple-re szakosodott jóstehetsége szerint a 2017-ben megjelenő iPhone feltöltése immár vezeték nélkül is lehetségessé válik. Kábelra csatlakoztatás helyett az iPhone 8 tulajdonosok az Apple Watchnál bevett induktív módszerrel lehelhetnek majd energiát készülékeikbe. Bár sok műanyag és fémvázas Android már támogatja a vezeték nélküli töltést, a hírek szerint az Apple üvegburkolatra vált a kábelt mellőző regenerálódás felgyorsítása érdekében. A vezeték nélküli töltő valószínűleg nem minden modellnél számít majd alaptartozéknak – ez csak a drágább változatok kiváltsága lesz. Lehetséges, hogy az eszközt a „bárgyúbb” telefonokhoz kiegészítő tartozékként lehet majd megvásárolni. A KGI jelentés szerint a Pegatron lesz a vezeték nélküli töltők kizárólagos gyártója, mivel a Foxconnt a „forradalmi" OLED iPhone előállításának irányítása fogja lekötni. Annyit azonban meg kell jegyezni, hogy a „vezeték nélküli töltés” megnevezés kissé megtévesztő, mert a készüléknek még mindig közel kell maradnia egy, az aljzathoz kábel révén kapcsolódó eszközhöz. Az év elején, a Bloomberg azt állította, hogy az Apple nagy hatótávolságú vezeték nélküli töltőrendszert fejleszt a későbbi iPhone-okhoz, de a KGI jelentés azt sugallja, hogy az új iPhone is csak a tipikus, közeli tartományban használható induktív módszert fogja alkalmazni.

A KGI értesülései szerint az Apple 2017-ben három új iPhone-t tervez piacra dobni, melyekből kettő szegről-végről a már létező iPhone 7 és iPhone 7 Plus leszármazottja lesz, ám a zászlóshajó egy „foglalat nélküli” típus képében jelenik majd meg, melynek OLED kijelzője lágyan körülöleli a távbeszélő peremeit. Bár az OLED kijelző technikailag mintegy 5,8 hüvelyk méretű lesz, az aktív érintőképernyő átlója 5,2 hüvelyk hosszúságúra várható, minthogy esztétikai okokból az előbbi terjedelmének egy része az iPhone oldalára „folyik”. A tényleges felhasználási felület kibővítéséhez a jövevények ujjlenyomat-leolvasóval feltuningolt home gombját a hírek szerint a kijelző bekebelezi majd, annak részévé válik. Jóllehet, az OLED képernyős szerkezetre az értesülések rendre keret nélküliként hivatkoznak, nem világos, hogy a FaceTime kamerát és a hangszórót felvonultató jelenlegi felső régiót milyen módon tervezik átalakítani a fejlesztők.

Az elkövetkező hónapokban minden bizonnyal egyre árnyaltabb képet alkothatunk majd a jövevényekről; ne feledjük, hogy még mindig egy év van hátra hivatalos debütálásukig.