Versenytársat kap a Tesla csúcsmodellje
Az elektromos meghajtású Audi A9 e-tron állítólag 311 mérföldet tud majd megtenni színültig töltött akkumulátorával.

2020-ra várható az Audi 311 mérföldes (kb. 500 kilométer) hatótávolságú négyajtós luxus elektromos autója. A kocsi az önálló vezetés 4-es szintű jellemzőit (lényegében teljes autonómia) tudja majd felmutatni és három különálló villanymotorral érkezik, tájékoztat az Autocar.

Statisztikái alapján a Tesla Model S-e riválisának szánják, és a hírek szerint 2020-ban „A9 e-tron" néven kerül majd forgalomba.

A hatótávolság nagyjából összhangban áll azzal, amit a Tesla az új P100D csomaggal ígér a Model S tulajdonosok számára. Az Autocar szerint, míg az Audi A9 e-tron egy feltöltött 95kWh akkumulátorral 311 mérföldre lesz képes eljutni, addig a Tesla kocsija egy 100kWh változattal a 315 mérföldes messzeséget igyekszik majd kisajtolni magából.

A várhatóan négy éven belül kiguruló német modell erőátviteli rendszere három villanymotorra épül, amelyek együttesen 429 féklóerőt (bhp) produkálnak, ám az egyik vezetési módban rövid ideig akár 496 féklóerőt is ki tudnak préselni magukból.

Az A9 e-tron állítólag a vezeték nélküli indukciós töltés lehetőségével és automata parkolási lehetőséggel érkezik. A hírek szerint ez utóbbi gondoskodik majd arról, hogy a tulajdonos garázsában a kocsi pontosan a töltőpadra pozícionálhassa magát.

Az Audi már régebben bejelentette, hogy a jövőre várható A8 típusa még 3-as szintű automatizációval érkezik, ám eltökéltek abban, hogy 2020-ban már egy 4-es szintű önállósággal rendelkező sorozatgyártású autóval rukkoljanak elő.