Végre egy használható napelemes mobiltelefon-töltő?
A Nomad 7 Plus lehet az oly régóta keresett Szent Grál a maga nem is olyan népes szektorában.

A legtöbb napelemes töltő vagy végtelenül gyenge, vagy pedig autó kell hozzá, ha arrébb kívánjuk cipelni őket. Lehet, hogy egy Goal Zero nevű cég a „kicsi, olcsó és használható” nyerő hármasát most még is ötvözni tudta Nomad 7 Plus nevű új termékében.

A Goal Zero idáig a kültéri fotósok, a lakókocsis örökmozgók és a komoly Himalaya-expedíciók számára nyújtott napenergia-megoldásokról volt a legismertebb. A vállalat számos robusztus berendezéssel bizonyított már a piacon, és így, amikor azt mondják: olyan 100 dolláros napelemet alkottunk, amely amellett, hogy ésszerű idő alatt tölti fel az okostelefonunkat, még hordozható is – akkor érdemes rájuk odafigyelni.

Amennyiben egy napelem nem nyújt elegendő, konzisztens energiát a telefonok feltöltéséhez, akár egy napig is eltarthat, amíg csupán egy alacsony töltöttségi szintet összekaparhatunk akkumulátorunk számára, nem beszélve arról, hogy ez a gyenge teljesítmény hosszú távon a készülékünk elemét károsítani fogja.

A Nomad 7 Plus egy teljesítményszabályozónak köszönhetően állandó 7 wattot és 1,4 amperes töltést ígér. A teljesítményszabályozó segít kiegyenlíteni azokat az egyenetlenségeket, amelyek akkor jelentkeznek, amikor egy innen 150 millió kilométerre végbemenő fúziós reakcióval kívánjuk feltölteni a telefonunkat.

Nincs beépített akkumulátor, tehát vagy közvetlenül töltjük fel a készülékünket, vagy egy külön álló USB elemet pumpálunk fel a „napvilágot látott” energiával.

Ami a fizikai kialakítást illeti, a Nomad 7 Plus tömege és mérete nagyjából megegyezik egy puhafedeles könyv paramétereivel. A vízálló eszköz mágneses támasztékkal érkezik, amellyel mini erőművünket mindig az optimális szögben fordíthatjuk el központi csillagunk felé.