Valósággá vált a Vissza a jövőbe egyik újítása
A Nike az önbefűzős cipők első példányát a sci-fi-sorozat sztárjának ajándékozta.

A légdeszka és az önbefűzős cipő a közönség körében valószínűleg a Vissza a jövőbe 2 két legnépszerűbb találmánya. Míg az előbbi még csak prototípus formájában létezik, a másodikat, úgy tűnik, hogy inkább előbb, mint utóbb akár már fel is próbálhatjuk. Október 21-én, a félhivatalos Vissza a jövőbe Napon a Nike hivatalosan is bemutatta az önbefűzős cipő kézzelfogható változatát, melynek az első példányát ezután a közkedvelt sci-fi-sorozat sztárjának, Michael J. Foxnak ajándékozta. A ruhadarab neve: Nike Mag.

Fox a Twitteren ki is posztolt egy levelet, amelyben a legendás Nike designer, Tinker Hatfield így fogalmaz: „Bár a projekt science-fictionként indult, büszkék vagyunk, hogy a fikciót megvalósítottuk.” Hatfield azt mondja, hogy 2016-ban további cipőkkel fog előrukkolni a társaság, melyeket aztán aukción kívánnak értékesíteni. A Nike az árverésből befolyó összeggel a Michael J. Fox Alapítványt fogja segíteni, amely a Parkinson-kórral kapcsolatos kutatásokat támogatja.

Az alapítvány a saját Twitter- és Facebook-oldalán a Nike Maget viselő Foxról is megosztott néhány videót.

A Nike a cipőt hivatalosan szerda délután jelentette be a honlapján, melyen is Mark Parker, a vezérigazgató úgy fogalmazott, hogy a cég feltalált „egy új technológiát, amely minden sportoló javát szolgálni fogja”. A Nike már számos sport esetében megkezdte a cipő tesztelését a jövőbeli potenciális alkalmazások meghatározásához. Az aukciók hivatalos részletei tavasszal fognak megjelenni a Nike Twitter-oldalán.

Hatfield először tavaly februárban jelezte, hogy a cég dolgozik a „szuperfűzős” technológián. A befolyásos „suszter” 2015 januárjában aztán újfent hírt adott a lábbelik fejlesztéséről, melyek megjelenését (megalapozottan) az idei évre vizionálta a tervező.