hirdetés
hirdetés

Ipari újdonságok

Új tápegységcsalád konvekciós hűtéssel

Hosszú élettartam, megbízhatóság és kiváló hatásfok jellemzi az új, PS-sorozatú tápegységcsaládot.

hirdetés

A Beckhoff 24/48 V kimeneti feszültségű, kompakt és univerzális, PS-sorozatú tápegységcsaládja összesen 18 új eszközt tartalmaz. Az egy- és háromfázisú, DIN-kalapsínre szerelhető, rendkívül kis méretű tápegységek 2,5 és 40 A közötti kimeneti áramot szolgáltatnak. Ezek a hőmérséklet-optimalizált eszközök kiváló konvekciós hűtéssel és hosszú élettartammal rendelkeznek, emellett maximális megbízhatóságot és akár 96,3 százalékos hatásfokot nyújtanak. A sokoldalú és széles bemeneti feszültségtartományú tápegységcsalád számos különféle műszaki jóváhagyással rendelkezik, így világszerte és univerzálisan alkalmazható 24 V-os, illetve 48 V-os egyenfeszültséget igénylő alkalmazásokban.

Kiváló minőség, sokoldalúság

A Beckhoff PS-sorozatú eszközcsaládja kitűnően használható minden 24 vagy 48 V egyenfeszültséget igénylő területen, beleértve az olyan mozgásvezérlési alkalmazásokat is, ahol az elektromotoros ellenerő (back EMF) tekintetében szigorú követelményeknek kell megfelelni.

A kiváló hővezetésnek, a minimális teljesítményveszteségnek és a magas hatásfoknak köszönhetően ezen egységek hasznos élettartama és megbízhatósága optimális. Az akár 150 százalékos pillanatnyi túlterhelhetőségükkel rövid időre képesek lehetnek még az 1,44 kW-os teljesítmény leadására is. Ezek a tranziensek és túlfeszültségek ellen védett, helytakarékos kialakítású tápegységek rendkívül szigorú követelményeket támasztó ipari környezetekben is hatékonyan, kedvező költségek mellett használhatók. A PS-sorozatú termékcsalád tápegységei precíz megszakításvezérlő funkciójukkal gyorsan és pontosan képesek működésbe hozni a megszakítókat, elkerülve a szükségtelen állásidőket.

Az UL-minősítéssel is rendelkező tápegységek rendkívül specializált, például SEMI 47 (félvezetőipari) vagy a DNV GL (hajóépítési) tanúsítványt megkövetelő iparágakban is használhatók. Robbanásvédelmet (1-es gázzóna [Class I] 2. kategória [Division 2], ECEx és ATEX) igénylő, veszélyes területeken szintén alkalmazhatók.

A tápegységek választéka az alábbi eszközsorozatokból áll:
  • PS1000: hatféle egyfázisú tápegységmodul kisebb és költségérzékeny alkalmazások számára (24 V egyenfeszültség, 2,5/3,8/5/10/20 A, akár 95,2 százalékos hatásfok);
  • PS2000: ötféle, egy- és háromfázisú tápegységmodul általános alkalmazásokhoz (24/48 V egyenfeszültség, 5/10/20 A, akár 96,3 százalékos hatásfok, 120 százalékos tartós kimeneti túlterhelés);
  • PS3000: hétféle, egy- és háromfázisú tápegységmodul komoly követelményeket támasztó alkalmazásokhoz (24/48 V egyenfeszültség, 10/20/40 A, akár 95,4 százalékos hatásfok, 4 másodpercig 150 százalékos kimeneti túlterhelés).

Optimalizált konstrukció

Az eszközök tervezése során kiemelt szempont volt a jó konvekciós hűtés elérése. Az alkatrészek számának minimalizálásával elegendő tér maradt a megfelelő hőáramlás biztosítására. A különösen hőérzékeny vagy gyors öregedésre hajlamos alkatrészek az egység aljára, azaz a beáramló hideg levegőhöz lehető legközelebbi helyre kerültek. Ezzel a hőmérséklet-optimalizált kivitellel sikerült csökkenteni az alkatrészek hőterhelését és meghosszabbítani az élettartamukat. A kisebb hőterhelésnek kitett alkatrészek hosszabb ideig őrzik meg műszaki jellemzőiket, és kevésbé érzékenyek külső hőhatásra. Mindezek összességében jobb megbízhatóságot is eredményeznek.

Ezek a tápegységek igen jól tűrik az elektromotoros visszahatást, ezért ideálisak mozgásvezérlési alkalmazásokhoz. Kiemelkedő csúcsteljesítmény-jellemzőiknek köszönhetően alkalmasak motorok, kapacitív terhelések és más olyan terhelések meghajtására, amelyek indításkor a névlegesnél nagyobb teljesítményt igényelnek. Az esetek többségében az ilyen jellegű igénybevételeket a termékválaszték alsóbb teljesítményosztályba tartozó, kedvezőbb árfekvésű tápegységek is elviselik.

(forrás: Beckhoff)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés