hirdetés
hirdetés

Tesla

Új funkcióval frissült a Tesla Autopilot-rendszere

A „Stopping at Traffic Lights and Stop Signs" nevű kiegészítéssel felokosított autók immár a jelzőlámpákat és a stoptáblákat is felismerik, sőt, reagálnak is rájuk.

hirdetés

A Tesla nemrég ügyfelei rendelkezésére bocsátotta Autopilot-rendszerének régóta várt „Stop for Traffic Lights and Stop Signs" nevű funkcióját. Ez a szolgáltatás az autók számára lehetővé teszi, hogy felismerjék a szembe jövő közlekedési lámpákat és stoptáblákat, illetve, hogy reagáljanak is rájuk.

A frissítést kísérő kibocsátási megjegyzésekben az áll, hogy az új funkciót használó kocsik a piros, a sárga és a zöld fénnyel világító közlekedési lámpák előtt is megállnak. A vezetők a kormánykerék mögül kikandikáló Autopilot-kar megbillentésével vagy a gázpedál lenyomásával tudják egyértelművé tenni, ha tovább szeretnének menni.

Forrás: YouTube

Jelenlegi formájában a funkció arra jó, hogy a vezető nagyobb biztonsággal tudja átszelni a kereszteződéseket, s mint ilyen főleg a városon belüli furikázást teheti gördülékenyebbé. Az újonnan megjelenő szolgáltatást már a Tesla Autopilot-rendszerének kezdőcsomagjával rendelkező tulajdonosok is igénybe vehetik. Az Autopilot a Model 3 Standard Range-en kívül az összes Tesla-típus alaptartozékának számít.

Zamaróczy Ádám
a szerző cikkei

(forrás: Interesting Engineering)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés