Tüsszögésvédő a repülőkre
A tervezők a repülőgépek középső ülését COVID-19 tüsszögésvédővé változtatják, ami lehet nem állítja meg a vírus terjedését, de a biztonságérzetet fokozza. 

A Delta és az American Airlines egyaránt elhagyta a repülőgépeken középső üléseket, hogy lehetővé váljon a társadalmi távolságtartás. Egyelőre ezek a helyek üresek, de a londoni Factory Design légi utazási tervezőcégnek jobb öltete van. Méghozzá az Isolate-nek nevezett beépíthető elválasztó, amit a középső ülés helyére terveztek, hogy némi extra védelmet biztosítson az egymás mellett ülők között. 

A jelenleg fejlesztés alatt álló Isolate, osztott asztallal rendelkezik, amely extra plusz felületet biztosít mindkét utas számára és az egész szerkezet az eredeti üléshez van rögzítve. Az asztal közepén egy magas elválasztó található, amely lehet átlátszó fal vagy akár habszivacs borítású is. „Úgy szeretnénk kifejleszteni a sorozatgyártott típust, hogy az az sokféle üléstípus esetén alkalmazható legyen. Az az igazság, hogy jelenleg ez okozza a legnagyobb kihívást, ugyanis az ülések szélessége, azok kartámaszai eltérőek." – mondta Peter Tennent, a Factory Design igazgatója és hozzátette, hogy úgy szeretnék kivitelezni az elválasztót, hogy az könnyen lapraszerelhető legyen és elcsomagolható, ha nincs rá szükség. A termék még fejlesztés alatt áll és repülési igazolást is szereznie kell, valamint kellenek a repülőtársaságok, akik megrendelik. „Reálisan 3-4 hónapra és megfelelő partnerekre van szükségünk" – nyilatkozta Tennent. 

Mindenesetre, ha meg is valósul a projekt, nem lesz elegendő ahhoz, hogy biztonságos legyen a repülés a COVID-19 korában. A levegő a kabinban kering és leginkább erre kell megoldást találni, mint csupán az ülések elválasztását, hogy a légi utazás biztonságos legyen pandémia idején.