Továbbfejleszti Model S és Model X autóit a Tesla
A projekt rendkívül titkos, ami annyiban paradoxon, hogy immár az olvasó is értesült a létezéséről. A frissítések a hírek szerint az akkumulátorokat és a meghajtóegységeket érintik.

Új, Palladium kódnevű titkos projekten dolgozik a Tesla, amely értelemszerűen már nem annyira titkos, hiszen értesültünk róla. A munkálatok a cég fremonti üzemében és a nevadai gigagyárakban a Model S-t és a Model X-et előállító, új, továbbfejlesztett gyártósorok telepítését érintik. A Palladium-frissítés keretében a kiszivárgott hírek szerint új akkumulátormodulokat és meghajtóegységeket kaphatnak a modellek. A megújult erőátvitel hárommotoros rendszerek alkalmazását is lehetővé teheti, ami jelentős hatékonyság- és teljesítménynövekedéshez vezethet.

Csak találgatni lehet, hogy a Palladium-kódnév mire utal. A palládium a hat tagú platinacsoport egyik eleme, és a kipufogóban levő katalizátorokban gyakran fel szokták használni az autók károsanyag-kibocsátásának csökkentéséhez. Ilyen módon lehetséges, hogy az elnevezés fricska a belső égésű motorok felé, nem kizárt azonban, hogy egyszerűen csak a palládium lesz az új komponensek egyik fontos összetevője.