Virágh Judit 2020. december 07. 10:30
Törölni kellett a jövő évi Z beszállítói szakvásárt
Legközelebb 2023-ban rendezik meg valós körülmények között a lipcsei Zuliefermesse/Intec vásárkettőst, a jövő tavasszal virtuális eseményt tartanak.

Bármennyire is jól haladtak az alkatrészek, részegységek, modulok és technológiák lipcsei nemzetközi beszállítói szakvására 2021-es kiadásának előkészületei, a koronavírus-járvány elhúzódó második hulláma miatt az eredeti tervekkel ellentétben mégsem tudják megtartani a Z-t és vele együtt a szerszámgépipari és egyedi gépgyártás, a gyártástechnológia és automatizálástechnika Intec seregszemléjét a tervezett, 2021. március 2–5. közötti időpontban.

A szervező Lipcsei Vásártársaság a kiállítókkal, szakmai támogatókkal és partnerekkel közösen arra az elhatározásra jutott, hogy jövő év március 2–4. között kizárólag virtuálisan, majd a kétéves ciklusnak megfelelően legközelebb 2023. március 7–10. között kerül sor élőben Lipcsében a hagyományos Zuliefermesse/Intec kiállítástandemre.

A páratlan években a szakemberek fontos találkozási pontja Lipcse, hiszen a Zuliefermessét Európában a rangos beszállítóipari vásárok között tartják számon, ráadásul az Inteckel egyszerre, egy időben és egy helyszínen kerül megrendezésre. A kezdőbetűjéből röviden Z-nek nevezett kiállítás spektrumában a fémmegmunkálás mellett a műanyag-feldolgozás is fontos szerepet játszik. Érdemes odafigyelni az itt felvonultatott fejlesztésekre, innovációkra, mert az automatizálás jelentősége, a hozzáadott érték változása mind a jövőbeni gyártások irányát vetíti előre. A Zuliefermesse és az Intec szakkiállítás együttes rendezése számos előnnyel jár, hiszen fontos ágazatok tükrében ad képet az iparági trendekről, fejlesztésekről és eredményekről. A globális piacvezetők, valamint a kis- és középvállalkozások hatékony piacként használhatják az Intecet, amely az egyik vezető fémipari szakkiállítás Európában. A vásári kínálat felöleli az ipari termelés minden szintjén a gépgyártást, és technológiai megoldásokat és szolgáltatásokat kínál. A legfontosabb felhasználói iparágak a gépipar, a járműipar, a precíziós mechanika, valamint a szerszám- és formagyártás.

A Zuliefermesse és az Intec 2023-ról a következő hetekben lehet majd a kiállítások honlapjain tájékozódni.