hirdetés
hirdetés

Textilsharing az ipar 4.0 tükrében

Az ipari törlőkendőrendszer magas minőségi színvonalú és rendkívül hatékony, egyszerre nyújt többletértéket kis-, közepes és nagyvállalatoknak.

hirdetés

A high-tech elektronikai megoldások és a legmodernebb információs technológia nyomán termelőüzemeink egyre „okosabbak”. Számos gyárban az ipar 4.0 ma már realitásnak számít. Az emberek kommunikálnak a gépekkel, a gépek kommunikálnak a termékekkel és egymással is. Ebbe a teljesítményfokozó folyamatba illeszkednek harmonikusan a MEWA ipari törlőkendői. A német cég szolgáltatási rendszere hozzájárul a precíziós munkához.

A MEWA megosztáson alapuló „textilsharing” szolgáltatást nyújt, amelynek során felhasználói nagy nedvszívóképességű és alaktartó törlőkendőket vesznek igénybe. Használják, de nem birtokolják a törlőkendőket: bérleti díjat fizetnek értük. A bérleti díjas konstrukcióban teljes körű szolgáltatást kapnak, amely pénzügyileg jól tervezhető.

Négyféle törlőkendő érhető el
Négyféle törlőkendő érhető el

A törlőkendőket a MEWA könnyen mozgatható és szállítható, hermetikusan zárt edényekben (SaCon) szállítja közvetlenül az üzemekbe. A tárolókban biztonságosan el lehet helyezni a használt kendőket. Nagyobb üzemek esetén több ilyen edényt helyeznek ki közvetlenül a felhasználás helyére. A MEWA gépkocsivezetői előre rögzített időpontokban begyűjtik és elszállítják a használt kendőket a mosodába. Ezzel egyidejűleg pedig kivisznek egy adag frissen mosott, tiszta törlőkendőt, hogy a gépeket és a szerszámokat továbbra is kíméletesen lehessen tisztogatni.

A MEWA SaCon biztonsági tárolóedényei
A MEWA SaCon biztonsági tárolóedényei

Mi a helyzet a kényes felületekkel?

Ez sem okoz gondot: a MEWA különböző törlőkendőtípusokat fejlesztett ki minden iparág számára. A négy különböző modell a mindenhol alkalmazható, robusztus, alaktartó, a durva szennyeződéseket, olajokat, zsírokat, oldószereket felszívó törlőkendőtől a puha, gyakorlatilag szöszmentes, mikroszálas, kényes felületeken alkalmazható változatig terjed. A négyféle törlőkendő közös tulajdonsága az óriási nedvszívó képesség és a felhasználói kényelem. A MEWA törlőkendőivel jól halad a munka, akár 3.0-s, akár 4.0-s ipari üzemről van szó.
A törlőkendőknek kellemes a fogásuk, tisztító hatásuk kiváló, gyorsan és alaposan lehet velük dolgozni. A textilkendők használata nyomán nem maradnak papírdarabkák a felületeken.

A törlőkendők véglegesen eltávolítják a szennyeződéseket
A törlőkendők véglegesen eltávolítják a szennyeződéseket

A biztonsági szempontok is fontosak: a SaCon biztonsági tárolókban az olajos vagy könnyen gyulladó anyagokkal szennyezett törlőkendők sem kaphatnak lángra. Az edényekben a begyűjtésig rendezetten lehet tárolni a többször felhasználható kendőket. A MEWA ipari törlőkendőrendszere könnyen integrálható minden üzem és műhely folyamataiba.

A 4.0-s rendszerre átálló ipari üzemek korunk legfontosabb globális elvárásainak: a fenntarthatóság és az erőforrásokkal történő maximális takarékoskodás elvének is megfelelnek. Ebbe a szisztémába illeszkedik a MEWA teljes körű ipari törlőkendő-szolgáltatása.

Cikkünk eredetileg a GyártásTrend áprilisi lapszámában jelent meg.

(forrás: MEWA)
hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés