Termetes, ügyes és egyben ijesztő koreai robot készül
Egy világhírű konceptuális tervező is részt vesz a kétlábú humanoid megalkotásában.

A Korea Future Technology megalkotta METHOD-1 nevű, magas szinten tagolt, mozgásképes robotját. A gép csak egy emberrel a „gyomrában” válik működőképessé.

A lenti videóban láthatjuk, amint a kicsit rémítő, fejetlen humanoid a maga motoros funkcióinak széles tárházából egy kis ízelítővel kápráztatja el a nagyérdeműt.  A stabilitást forgó bokaízületek szolgálják, amelyekkel a masinának módjában áll ide-oda pozícionálni a maga súlypontját, így téve lehetővé, hogy a későbbiekben a kész modell a legegyenetlenebb terepen is elboldoguljon. A karjait szemlátomást a pilóta vezérli, az ő testbeszéde csapódik le a felső végtagok mozgásában. Az óriási robot még különálló ujjakkal is rendelkezik, ami miatt a precízebb feladatok elvégzéséhez is elegendő az agilitása.

Az androidot részben Vitaly Bulgarov tervezte, aki művészként egyes Blizzard játékok (pl. Starcraft II: Heart of the Swarm, World of Warcraft) és filmek (Transformers: Age of Extinction és Terminator Genisys) kivitelezésében is részt vett. Bulgarov a Korea Future Technology-val már 2014 óta dolgozik a projekten. 2015. november 15-én, egyik dél-koreai látogatása után a Facebookon a designer így fogalmazott: „…ahogy előre haladunk vele, a belső váz és a külső megjelenés esztétikáján, illetve a pilótafülke kialakításán és ergonómiáján is finomítani fogok. Még tonnányi dolog lesz, amit gépészeti és ipari tervezési szempontból tovább fogunk fejleszteni. […] A terv, hogy egy olyan megbízható robotikus platformot hozzunk létre, amely számos praktikus alkalmazásnál hatékonyan bevethető.”

Talán a legjobb az egészben, hogy a projekt pusztán a gépészet szeretetére épül, a kíváncsiságra, hogy egy működő hatalmas robot hogyan is válhatna leginkább hasznára az emberiségnek. A „mechanikus lény” megteremtése céltalan, a csapat csupán egy jól szuperáló robotot kívánt megépíteni, amelyet aztán a számára legtesthezállóbb funkciók alapján továbbfejleszthetnek.

Rengeteg felhasználási területen kiváló lehetőségeket tartogathat a találmány – egy külön hajtóművel rendelkező, túlnyomásos robotruha forradalmasíthatja a mélytengeri- vagy az űrkutatást, illetve a „reguláris” légkörben a mentési munkálatoknál, az épületbontásoknál és az építkezéseknél is rendkívül célravezetőnek bizonyulhat.