Teljesítményelektronika felértékelődőben
A kiállított újdonságok elsősorban a gépgyártók, a regeneratív energiák hasznosításával foglalkozók, illetve az e-járműveket fejlesztő és a gépjármű-elektronikai cégek figyelmére számíthatnak.

A PCIM Europe a teljesítményelektronika, az intelligens hajtástechnika, a megújuló energiák és az energiamenedzsment vezető kontinentális seregszemléje, amelyet a Mesago PCIM GmbH rendezésében idén május 20. és 22. között tartanak a Nürnbergi Vásárközpontban.

A nemzetközi szakvásár és az ezt kísérő konferencia évente mutatja be az ágazat aktuális problémáira javasolt megoldásokat, a legújabb ipari fejlesztéseket és kutatási eredményeket. A leginkább érintett részterületek a teljesítmény-félvezetők, a passzív alkatelemek, a mágneses és tekercsanyagok, az érzékelők, a felhasználásspecifikus ASIC alkatelemek, a mikrovezérlők, a digitális jelfeldolgozó processzorok, a mikroprocesszorok, a tápegységek, az energiatároló- és -elosztó rendszerek, valamint a kapcsolódó mérés- és vizsgálati technika. A kiállított újdonságok elsősorban a gépgyártók, a regeneratív energiák hasznosításával foglalkozók, illetve az e-járműveket fejlesztő és a gépjármű-elektronikai cégek figyelmére számíthatnak.

A teljesítményelektronika növekvő szerepét jól jelzi, hogy a 2012-es PCIM növekedett először egy kiállítási csarnokról kettő kitöltésére, majd a két évvel ezelőtti és a tavalyi továbbbővülés hatására idén először három kiállítási csarnokot foglal majd el Nürnbergben. A növekedés számokban kifejezve is figyelemfelkeltő: míg 2011-ben valamivel háromszáz alatt volt a kiállítók száma, ez 2012-re 365-re, tavalyra pedig közel négyszázra nőtt. Ugyanezekben az időpontokban a látogatók száma 6700, 6900, illetve 7900 körül alakult. Idén három olyan terület nevezhető meg, amelyek aktualitásuk révén nagyobb számban generálhatnak újabb látogatókat: a megújuló energiák, az e-mobilitás és az energiahatékonyság.

A vásárral egyidőben tartják a PCIM Europe 2014 nemzetközi konferenciát a teljesítményelektronika témájában. A nemzetközi megítélésben jelentős tanácskozás szintén a jövő témáit állítja fókuszba, így a regeneratív energia-előállítást, az elektromobilitást és az energiamenedzsmentet.