Személyre szabott cipőtalpakat nyomtatnak
A sportolási célra kifejlesztett módszerrel mindenkinek tökéletesen egyéni lábbelije lehet.

A futók tudják, milyen fontos, hogy olyan boltba menjenek, ahol az ideális sportcipő megtalálásához lehetőség nyílik a lábuk egyedi méretének, szélességének, tartásának, pronációjának (elhajlás) és talajfogásának feltérképezésére.

A felhasználók ugyanakkor az Adidas-nál hamarosan valószínűleg tényleg megszerezhetik a tökéletes „futócsukát”, amelyet kifejezetten a vásárló lábnyoma alapján terveznek meg a szakemberek.

A Futurecraft 3D kódnév alatt „futó” projekt keretében az Adidas olyan sportlábbeliket kíván létrehozni, amelyeknek a 3D-nyomtatással készült középtalpai a tökéletes párnázottságot kínálják a felhasználónak.

Az elgondolás alapján a gyártás során a vásárlók lábfejét először szkennelik, és egy háromdimenziós modellt hoznak létre belőle. A felhasználót arra is megkérik, hogy egy kicsit loholjon a futópadon, hogy a támasztás mértékének meghatározásához az olyan teljesítményadatokat nyomon követhessék, mint például a terpesztávolság. Az adatokat ezután egy, kifejezetten a felhasználóra szabott, 3D-nyomtatással készült és bármelyik Adidas sportcipőbe beilleszthető középtalp megalkotására használják fel.

Pillanatnyilag az Adidas Futurecraft 3D középtalp még csak koncepció, és egyelőre egy korai prototípus létezik belőle. A tervek szerint a Futurecraft 3D középtalpak 2016 nyarán korlátozott példányszámban elérhetőek lesznek.