hirdetés
hirdetés

Száz napunk sincs a világvégéig

Megfújták Yorkban a kürtöt, ami a viking legendában megjósolt világvége közeledtét hirdeti. Már 100 napunk sincs addig.

hirdetés

2014. február 22-én vége a világnak. A skandináv legenda szerint Heimdallr isten megfújja mitikus kürtjét, a Gjallerhornt, hogy jelezze, elérkezett a viking apokalipszis, a Ragnarök. A Ragnarököt, az Istenek végzetét a Telek tele előzi meg, vagyis három olyan év, amelyben kimarad a nyár, az emberek szenvednek, egymásnak ugranak, az erkölcs semmivé lesz jelezve a vég kezdetét. Skoll, a farkas elnyeli a Napot, testvére, Hati a Holdat, a csillagok eltűnnek az égről, a Földre sötétség borul.

Danielle Daglan, a Norvik Viking Központ munkatársának vezetésével szakértők most kiszámították, hogy a vikingek az apokalipszis időpontját 2014. február 22-re tették. Azon a napon Odint és más isteneket a bajkeverés istenének fia, Fenrir farkas megöli. Hatalmas földrengések lesznek, a tenger mindent eláraszt, a földet és az eget méreg fröcsköli be. A kürtszó a gyilkos óriások közeledtére figyelmezteti Odint és fiait, de a csatában végül mindenki meghal, a bajkeverők is. A Föld a tengerbe süllyed és egy új, utópisztikus világ születésének adva helyet.

Odint és Fenrir harca (Dreoilin/Ashley Stewart rajza)
Daglan a MailOnline-nak elmondta, a skandináv legenda részletesen leírja a jeleket, amelyek az apokalipszis közeledtét jelzik. Az első, hogy minden ember, testvér a testvérnek ellensége lesz és harcolni kezdenek egymás ellen, a határok pedig eltűnnek, Daglan szerint az internet és a globális média korában elérkeztünk a határok eltűnéséhez, a szakértők pedig azt jósolják, hogy mini jégkorszakba érkeztünk.

A legenda azt is megjósolja, hogy Midgard-kígyó, a bajkeverő istenek fia, saját farkát harapja le és kiemelkedik a világtengerből, ahová Odin dobta. Dagland jelnek véli, hogy az elmúlt hónapokban Kaliforniában két szokatlan méretű, hatalmas, döglött halat találtak a homokban. A skandináv legenda szerint a Jolablot fesztivál jelzi a tél végét, de ha az nem ér véget, akkor a Ragnarököt jelzi, és ezt február 22-én szokták tartani.

 

Karosszékben
A skandináv mitológiából legalábbis annyi világosan kiderül, hogy az emberek minden korban tartottak saját fajunk hihetetlen erőszakosságától, hatalomvágyától, ami végül - a természet közbelépésével együtt - a véget jelentheti. Erre minden korban – világvége közeledtétől függetlenül - érdemes figyelmeztetni magunkat.
Juhari Zsuzsanna
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[140830] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés