Stratégiai megállapodást kötött az Audi és az SZTE
Oktatási és kutatási együttműködésről kötött stratégiai megállapodást az Audi Hungária Zrt. és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kedden a felsőoktatási intézmény innovációs napján.

Szabó Gábor rektor elmondta: az SZTE hosszú évek óta dolgozik együtt járműipari cégekkel, az eddigi megállapodások beszállítókhoz kapcsolódtak, az Audi az első olyan partner, mely az autóipar csúcsát képviselő végterméket gyártó vállalkozás.

A járműipar komplex terület, az ott folyó kutatásokba a jogi környezet vizsgálatától a hajtáslánc tervezésig egy tudományegyetem számos ponton bekapcsolódhat – hangsúlyozta az akadémikus.

Knáb Erzsébet, az Audi Hungária Zrt. személyügyekért felelős ügyvezető igazgatója kifejtette, az Audi komoly innovációs tőkével rendelkezik, termékeinek prémium minőségét a legmodernebb technológia alkalmazásával és munkatársai magas szaktudásával biztosítja. A cég nagy hangsúlyt fektet a jövő generáció képzésére, kiemelten fontos az egyetemi partnerekkel való együttműködés az oktatás és a kutatás területén.

Az Audi számára fontos a magyar szellemi tőke, a vállalkozás számít a hazai egyetemek tudásbázisára – mondta az igazgató.

A szakember közölte, az Audi és az SZTE jövőbemutató együttműködése a járműipari-kutatások és fejlesztés jelentős színtere lesz.

A szerződés általános célja, hogy a cég és az egyetem kölcsönösen segítsék egymást innovációs és oktatási tevékenységükben és közös kutatás-fejlesztési projekteket indítsanak. Ez utóbbiak érdekében együtt indulnak az állam, illetve az Európai Unió vagy más hazai vagy nemzetközi szervezetek által kiírt pályázatokon. Az Audi tudományos diákköri és szakdolgozati témákat hirdet meg az egyetemen, a cég szakemberei bekapcsolódnak ezek vezetésébe, illetve a doktori képzésbe.