Robotizált vírusteszt állomás – Videóval
Képzeljük el a nem túl távoli jövőben, hogy mielőtt behajtunk egy lakott területre, egy állomáson robot teszteli, hogy nincs-e vírusfertőzésünk. Mutatjuk a technológiát, amivel ez is lehetséges.  

A PSI Technologies a hírekben látta, hogy az egészségügyi szolgáltatók küzdenek a COVID-19 vírus biztonságos mintavételével, ezért úgy döntött, hogy cselekszik.

Egy olyan automatizált rendszert fejlesztett, amely gyorsan felépíthető és könnyen telepíthető. Miután a robot begyűjti a mintát a speciálisan felszerelt OnRobot gripper segítségével, nagy intenzitású ultraibolya sugarakkal tisztítja le magát, hogy elpusztuljanak az esetleges kórokozók. Ezután egy fertőtlenítő spray is lekezeli a robotot, hogy az emberek a lehető legnagyobb biztonságban maradjanak. A robot a nap 24 órájában képes a működésre. Speciális mobil kabinok is bárhol felállíthatók, így a vidéki közösségeket is ki lehet szolgálni velük.

Az együttműködő robotokat úgy tervezték, hogy az emberek közvetlen közelében, biztonságosan dolgozzanak, ezért fel sem merül a sérülés kockázata. Az egészségügyi dolgozókkal való közvetlen kommunikáció a HANWHA robotkar végén helyet kapó élő videós közvetítésen keresztül történik. A robotok kulcsfontosságú egészségügyi dolgozók feladatait látják el, akik így más, fertőzésveszéllyel nem járó munkákkal foglalkozhatnak.