hirdetés
hirdetés

Robert Kennedy lopta el bátyja agyát

Nem egy összeesküvés, hanem bátyja betegsége súlyosságának nyomait akarta eltüntetni ezzel.

hirdetés

A különös tényt James Swanson derítette ki, s a részleteket az End Of Days: The Assassination Of John F Kennedy című könyvében hozta most nyilvánosságra. Swanson szerint a Kennedy-gyilkosság nem minden bizonyítéka található meg a National Archives-ben. Egy nagyon fontos, hátborzongató darab például hiányzik – Kennedy elnök agya. Swanson szerint az agyat egyáltalán nem azért tüntették el, hogy elrejtsék a gyilkosság pontos körülményeit.

Valójában Robert Kennedy tüntette el a fontos darabot, amely bizonyítéka lehetett volna az elnök súlyos betegségének és annak, hogy mennyi és milyen gyógyszert szedett. Swanson azt állítja, hogy a boncolás után Kennedy elnök agyát egy tartályba tették és ideiglenesen a Secret Service egyik iratszekrényében helyezték el. Ezután egy ládába tették egyéb orvosi bizonyítékokkal együtt és a National Archives-be szállították – írja a SkyNews.

A gyilkosság pillanata Dallasban
A gyilkosság pillanata Dallasban

1966 októberében felfedezték, hogy az agy más boncolási anyagokkal együtt hiányzik. Az akkori nyomozás szerint "meggyőző bizonyítékok utalnak arra, hogy Robert Kennedy, – írja a SkyNews – asszisztense segítségével lopta el a tartályt". Mások azonban úgy vélik, a tartályt azért vitték el, hogy eltüntessék annak nyomait, hogy az elnököt – a hivatalos állásfoglalással szemben – nem hátulról, hanem elölről érte a gyilkos lövés.

Karosszékben

John Fitzgerald Kennedyt 1963 novemberében lőtte le állítólag egy magányos merénylő nagy távolságból hátulról, amikor nyitott kocsijával elhajtott az épület előtt, ahol a merénylő lapult. A gyilkosság körülményei máig nem tisztázottak. Kennedy a 2. világháborúban a csendes-óceáni hadszíntéren szolgált és egy japán támadás során súlyosan megsebesült a hátgerincén, több operáción is átesett, de élete végéig nagy fájdalmak kínozták, amire erős gyógyszereket szedett, ezzel összefüggő veseelégtelenségben is szenvedett.

Juhari Zsuzsanna
a szerző cikkei

hirdetés
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
Cikk[139609] galéria
hirdetés
hirdetés
hirdetés

Kiadónk társoldalai

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés