Okosgyűrű a mindennapok megkönnyítéséhez
A kellék garantálja, hogy csak magunk férhessünk hozzá a bizalmas adatainkhoz.

A Token nem egy kalória- vagy lépésszámláló okosgyűrű. A Token egy olyan kiegészítő, amely az identitásunk védelme mellett a mobil fizetéseket is biztonságossá teszi. Ajtókat nyithat, felidézi számunkra a jelszavainkat, és mindezt extra biztonsággal végzi el. Még ha el is veszítjük, rajtunk kívül senki más nem fogja tudni használni az értelmes ékszert, és senki nem férhet hozzá bizalmas információinkhoz. A helyett, hogy csupán a bankkártyánk fizikai kiterjesztése lenne, a gyűrű kétféle módszert, jelesül ujjlenyomat-leovasót és optikai közelségérzékelőt nyújt viselője személyazonosságának hitelesítéséhez.

Az iOS-en, az Androidon, a MacOS-en és a Windows 10 rendszeren is létezik egy alkalmazás a Tokenhez, amelyet azonban csak egyszer kell használni, hogy hozzáadjuk az összes személyazonossági adatainkat, és úgy, ahogy ezt egy okos telefonon tennénk, hitelesítsük az ujjlenyomatunkat. Amikor az ujjunkat elcsúsztatjuk a gyűrűn, az eszköz beolvassa az ujjlenyomatunkat.

 A Token folyamatosan ellenőrzi személyazonosságunkat. Ha a gyűrűt levesszük, a kapcsolat megszakad, ami azt jelenti, hogy bárkinek, aki megpróbálja használni, szüksége lesz az ujjlenyomatunkra.

Természetesen egyelőre nem mindenhol lehet majd kamatoztatni a képességeit, de a gyártó már számos illusztris vállalattal partnerséget kötött, hogy minél több, a valós életben is előforduló szituációban is alkalmazni lehessen. A MasterCarddal és a Visával kialakított együttműködés gyümölcseként például az érintéses fizetés a Tokennel is lehetővé válik. Negyven országban az illetékes szkennereken a tömegközlekedéshez szükséges jegyárat is le lehet majd rendezni. A Token emellett egy olyan NFC (rövid hatótávú kommunikációs) záron is dolgozik, amelyhez elég csak hozzáérintenünk a gyűrűt, hogy ki-bereteszelgethessük az ajtónkat.

Megjelenésekor a termék egyelőre csak az USA-ban lesz elérhető 2-300 dollár értékben.